Ovo su najveće zablude o braku kojima su nas naučlii

brak, sreća, zablude, brak

Na tom putu mnogi će se voditi savjetima iskusnijih ili onime što su dosada već kroz život slušali od drugih. Ali neke stvari koje su se uvriježile kada je riječ o odnosima, nisu točne. Barem tako tvrde bračni savjetnici. evo što smo naučili krivo, piše Huffington Post.

1. Brak je odnos u kojem vlada omjer 50/50

Upravo zbog ovakvog stava da bi oba partnera trebala jednako sudjelovati u odnosu stvara razmirice između partnera ako to nije slučaj. Ipak, bračni savjetnici tvrde da veza nije odnos u kojem je sve 50 /50, ponekada će jedan partner "povući" više, oko nekih stvari će se truditi više, a oko nekih manje. Ponekada je netko umoran, nekada je bolestan, nekada je pod stresom, a nekome jednostavno ne idu iste stvari kao drugom, pojašnjava bračni terapist Aaron Anderson iz Denvera.

2. Samo je ljubav dovoljna

Ljubav je nešto čemu teži svaka osoba na svijetu i najljepši jeosjećaj. Ipak, ljubav jednostavno nije uvijek dovoljna. U vezi je potrebno i samopouzdanje, poštivanje, kvalitetna komunikacija...

3. Brak će učvrstiti dijete

Sve je više primjera u kojima se partneri rastaju nakon što dobiju dijete. Ne znači to da će dijete uzrokovati raspad veze ili braka, no ako niste bili dovoljno čvrsti i predani jedno drugom i prije njegova rođenja, dijete neće učvrstiti vaš odnos. Ako je vaša veza čvrasta i stabilna, dijete će je dodatno obogatiti, no ako niste na dobrom putu bili ni prije njegova rođenja, rođenje djeteta može pogoršati stvar zbog obveza koje nastupaju oko brige za novorođeno dijete.

4. Ne idite u krevet ljuti

Zvuči odlično ovaj savjet "na prvu", no nije to tako lako izvesti. Neki problemi ne mogu se riješiti u jedan dan ili jedno popodne da odete u krevet pomireni i bez tereta na leđima. Neke situacije su kompleksne i potrebno je na njima raditi dulje vrijeme. Forsiranje da se situacija riješi prije vremena odlaska na spavanje može pogoršati stvar.

5. Nakon vjenčanja, umire vaš seksualni život

Ovo je neistina. Parovi češće imaju puno bolji seksualni život nakon ulaska u brak. Oni koji nisu prije braka živjeli zajedno, sada vjerojatno imaju svoje "gnijezdo", više vremena jedno za drugo i prisniji su. Problem je kad kod parova nestane strasti ili želje za seksom u braku pa to pripisuju "braku" umjesto da potraže gdje je nastao problem.

Izvor: vecernji.hr