Alkohol za prvi seks?

Bojite se da nećete biti dovoljno opuštene, da će vas boljeti, i pada vam na pamet (ili vam je to netko rekao) da bi vam nešto alkoholno prije seksa "garant" pomoglo da budete opuštene i da više uživate.

Da li prije prvog vođenja ljubavi da popijete nešto, ili da popijete dosta, tako da sto posto budete opuštene?

To je jako loša ideja. Čak i ako ste zakonski dovoljno stari da smijete piti alkoholna pića, napiti se prije prvog vođenja ljubavi (ili uopće konzumirati alkohol prije prvog vođenja ljubavi) nema baš puno smisla. Za početak, valjda se i sljedećeg dana želite sjećati kako vam je bilo, a ne da svoje prvo vođenje ljubavi zaboravite?

Pored toga, uticaj alkohola na djevojke, kad se radi o vođenju ljubavi, zapravo i nije baš toliko povoljan. Jeste, pod uticajem alkohola možete biti malčice opuštenije i možete više željeti voditi ljubav, ali će vam i živčani završetci biti djelimično umrtvljeni i znatno manje ćete uživati. Mnogo je bolja varijanta da dečku kažete da se želite maziti i ljubiti dok ne budete potpuno opuštene.

Ali vi se stvarno bojite! Osjećate da ako ne popijete nešto prije vođenja ljubavi, uopće nećete ni moći "to obaviti"! Ako se tako osjećate, onda ili niste zaista spremne za vođenje ljubavi (a nitko nema prava da od vas traži nešto što zapravo ne želite), ili ste s pogrešnim dečkom. U oba slučaja bolje je da s vođenjem ljubavi "ohladite" dok ne budete spremne na to i bez "poticaja iz flaše" i/ili dok ne budete s dečkom s kojim stvarno želite voditi ljubav.

Ukratko: bez obzira na ono što ste možda čuli ili vidjeli po filmovima i serijama, veća količina alkohola i seks jako loše idu zajedno. Za prvi put je najbolje u potpunosti izbjeći alkohol kako biste zadržali dobro sjećanje na taj specijalni događaj.

Izvor: xmag.com.hr