Želi samo Slavonku za ženu! 'Boljih od njih nema'

ljubav
Boljih od Slavonki nema! Tvrdnja je ovo koju će se žene iz drugih hrvatskih krajeva požuriti osporiti, no to neće promijeniti mišljenje pomorca Mladena Zubovića (54) s Paga. On je prijatelja zamolio da mu pomogne pronaći ženu Slavonku. A ovaj je, ni pet ni šest, nego nazvao - Glas Slavonije.

- Živio sam u Novalji 22 godine i imao kuću sa šest apartmana. Zapošljavao sam tada samo naše Slavonke, djevojke iz Osijeka, Županje, Virovitice... i sve su one kod mene živjele gratis, a dobivale plaću. U to sam vrijeme ondje upoznao puno domaćih ljudi, među kojima je i Zubović, inače, jamčim, iznimno pošten čovjek koji ne puši, popije tek katkad bevandu uz dobru hranu. I naravno, vrlo je zgodan muškarac. Pitao me bih li mu pomogao da nađe ženu u Slavoniji, a ja bih volio kada bih u tome uspio - rekao je Osječanin Jakob Ergotić (84) novinarima.

Slavonka koja poželi otputovati na Pag k Zuboviću imala bi deset dana vremena da ga bolje upozna, bez ikakvih obveza. Nakon toga Zubović se vraća na brod, točnije u Englesku.

- Da, istina je da sam rekao Ergotiću da mi pomogne naći ženu u Slavoniji, jer boljih od Slavonki nema, to su vrlo drage i lijepe žene. U Osijeku sam bio više puta i svidjele su mi se i one i grad. Inače, ovdje kod mene u mjestu nekada je bilo dvostruko više žena nego muškaraca, a sad je situacija obrnuta. Inače, planiram raditi najduže još godinu-dvije, a onda bih se skrasio, živio pravim obiteljskim životom - rekao je Mladen Zubović za Glas Slavonije.