Što muškarcima zapravo znači 'volim te'

Dok se one bave analiziranjem, oni djeluju impulzivno. Partneru ćete stoga mnogo lakše pokazati osjećaje prijeđete li s riječi na djela. Kad ste s njim, poklonite mu punu pažnju.

- Primijeti li da ste tijekom razgovora bacili pogled na mobitel, protumačit će si da vam nije važan - pojašnjava bračni terapeut, psiholog Mike Dow. To je uglavnom zato što je muški mozak programiran da istodobno radi samo jednu stvar dok žene mogu obavljati više stvari odjedanput. Nepodijeljenom pažnjom i gledanjem u oči poručit ćete mu: "Ti si mi prioritet i volim te".

- Stara poslovica da prečica do muškarčeva srca vodi kroz želudac je točna - kaže dr. Dow. Kad mu, a da ga ne pitate što želi, pripremite omiljeno jelo, pokazali ste mu da ga znate u dušu, a to je za njega ljubav.

- Reći ćete mu ‘volim te' i ako dugo vođenje ljubavi ponekad zamijenite brzim seksom, a kratak poljubac na odlasku zagrljajem dugim sedam sekundi - savjetuje bračni terapeut Carin Goldstein.

Voli biti zaštitnik, ali će se brzo zasititi "princezice"

Kroz osjećaj da ga trebate i da ste ovisni o njemu on osjeća da ga volite. No to ne znači da morate glumiti princezu na zrnu graška. Budite mu oslonac u trenucima kad treba te pokažite odlučnost.

Crvena haljina i malo šminke će ga iznova zavesti

Muški mozak reagira na vizualne signale mnogo više od ženskog. Odjenete li seksi haljinu, on će to prevesti kao: "Želim te i trudim se izgledati lijepo za tebe". Osim toga, žene u crvenom su pravi afrodizijak za muškarce.

"Volim te ovakvoga kakav si i ne želim te mijenjati"

Predložite mu da dan provede opuštajući se s prijateljima, uz videoigre, polirajući auto ili jednostavno spavajući. Time ćete mu pokazati da ima vašu potporu, ali i slobodu da bude ono što jest i pokaže se u najboljem izdanju. Dan bez gnjavaže, briga i obveza za njega su dar od srca.

Iako skriva probleme, budite mu oslonac

Uredski problemi ili svađa u obitelji utječu na njega više no što primjećujete. Potaknite ga da se otvori te saslušajte kakve ga brige i problemi muče a da ih ne pokušavate riješiti. Time mu pokazujete da ga volite, ali i da ga ne smatrate slabićem.

Kompliment je divljenje, a divljenje je za njega znak istinske ljubavi

Dajte mu na znanje da je u vašim očima upravo onakav kakav bi želio biti - zaštitnik, majstor za sve, virtuoz u seksu i vaš princ na bijelom konju. Komplimentom na račun njegova izgleda i snage pokazat ćete da mu se divite, a to je muškarcima izraz ljubavi.

"Hvala ti" je često moćnije od "ja te volim"

Kad odveze dijete u školu ili iznese smeće, recite mu: ‘Cijenim to što si učinio', savjetuje bračni i obiteljski terapeut Carin Goldstein. Malo "hvala" učinit će velike promjene u vašem odnosu te će mu dati injekciju dobre energije.

Brigu o zdravlju čuje kao: "Želim da smo dugo zajedno"

Smanjite stres, jedite zdravo, vježbajte i ostavite se pušenja. Brigom o sebi pokazujete partneru da ga volite. On između redova čita poruku: "Želim dug i divan život s tobom te stoga radim sve što je potrebno da to i ostvarimo".

Pitanjima mu pokažite da vam je potreban

Zatražite li od njega savjet, pokazujete mu da imate povjerenja u njega i da je on vaš oslonac u životu. Nakon što riješi problem, muškarac se osjeća korisno i sposobno.

24sata.hr