Pucnjavi u "Feriju" kumovali alkohol i ljubomora: Mirza se kaje i poručuje Emini da je i dalje voli

... s kojom je bio u vezi, na površinu su isplivali novi detalji vezani za ovaj slučaj. 

 Znali za vezu

„Emina je bila Mirzina cura. Dvije godine su izlazili. Njegovi roditelji su znali za njihovu vezu. Mirza je inače magistar ekonomije i vlasnik je benzinske pumpe "Green Oil" te je veoma poznat među biznismenima, među kojima uživa veliki ugled - kazao je za Dnevni avaz jučer Muhovićev branitelj Selman Zijadić.

 Pucnjavi je, prema Zijadićevim riječima, kumovao alkohol pomiješan s ljubomorom, jer je Mirza u tom trenutku u krvi imao oko dva promila alkohola.

„Obišao sam ga u pritvoru. Mirza je u šoku. Izrazio je kajanje zbog svega što se dogodilo. Kada izađe iz pritvora, Emini će uputiti ispriku zbog svega što se desilo. Rekao je da je i dalje voli. Volio bi da se vidi s njom kada izađe iz pritvora, da popričaju i da se izvini i njenoj obitelji - pojasnio je Zijadić.

On je također kazao da su mnoge informacije o incidentu koji se dogodio u "Feriju", a koje su plasirane u bh. javnost, bile netočne.

Prvi pucanj

„Kada se začuo prvi pucanj, gosti su već bili u svojim sobama, tako da nitko od njih nije bio ugrožen. Točno je da je Eminu jedan od zaposlenika hostela sklonio odmah nakon ranjavanja. Mirza nikada nije bio osuđivan, niti operativno evidentiran u policiji. Mislim da nije postojala osnova za određivanje jednomjesečnog pritvora - rekao je Zijadić.

Zanimljivo je da je Mirza izjavio da se ne sjeća incidenta te da mu je jednostavno film prekinut.

„On, jednostavno, ne može sebi da dođe. Ići će na vještačenje što se tiče alkohola. Roditelji i brat ga redovno obilaze u pritvoru. Njima je veoma žao zbog svega što se dogodilo i što se njihov sin u negativnom kontekstu našao pod lupom medija. Incident je bez potrebe ispolitiziran spominjanjem nekih političara - kazao je Zijadić.

Manekenka u strahu

Karišik za sada nije saslušana u Tužiteljstvu, ali je u policiji dala izjavu. Kazala je da je Mirza bio pijan, da je razgovarala telefonom s njim te da je nepozvan došao na Igman. Rekla je da osjeća veliki strah i da se boji za svoju sigurnost.