Pretile srednjoškolke češće imaju seks bez kondoma

sex, mladi sex, mladi sex, mladi sex, sex, sex, sex, ovisnost o sexu, seks, veze, muškarac žena, Makarska, pornić, recept, seks, seks, avantura, seks, učenje, muškarci, žene, seks, ljeto, vrućina, seks navike, orgazam, seks prakticiranje, tajna, ovisnost, ovisnost o sexu, ovisnost o seksu, iskustvo, seksualno iskustvo, žene

To su utvrdili na Sveučilištu u Pittsburgu, kada su napravili istraživanje o seksualnosti adolescenata. Istraživanje je pokušalo svojim rezultatima poboljšati učinkovitost seksualnog odgoja.

Adolescentice koje imaju nisko samopouzdanje upuštaju se u rizične spolne odnose

Istraživanjem na Sveučilištu u Pittsburgu su osvjetili područje povezano s rasom, tjelesnom težinom i znanjem o seksualnosti kod djevojaka. Utvrdili su da je etnička pripadnost djevojaka usko povezana s poimanjem same sebe. Njen doživljaj sebe je ključan pri odluci kada će imati prvi spolni odnos i kakve će biti njene odluke o rizicima koje nosi seksualnost. Istraživanje je rađeno na uzorku od 7200 srednjoškolki koje su bile ispitivan o svojim seksualnim aktivnostima i znanjima o rizicima koje nosi seksualnost. Saznali su da problem nije pretilost ali da su djevojke jako opterećene težinom. Djevojke koje su spolno aktivne i pretile rijeđe upotrebljavaju kondome. Pripadnice bijele rase koje su mišljenja da imaju premalo kila češće su se upuštale u seks i imale više od 4 seksualna partnera. Afro-Amerikanke s preniskom težinom su rijeđe upotrebljavale kondome, a one koje su bile pretile su imale više spolnih partnera.


Dobro samopouzdanje, dobar seksualni život

Ključno je prije svega ono kako sebe djevojka vidi, što jako ovisi o okolini u kojoj odrasta. Loše samopouzdanje najčešće je rezultat nezadovoljenih potreba. Djeca koja se ne osijećaju voljeno od strane svojih roditelja , koji ne dobivaju potvrdu da nešto dobro rade, nisu u stanju imati visoko mišljenje o sebi i dobro samopouzdanje već potvrdu traže na krive načine i od krivih ljudi. Djevojke koje imaju dobro mišljenje o sebi neće u seksualnosti tražiti samopotvrdu. Djavojke koje imaju lošu sliku o sebi lakše će se upuštati u spolne odnose s muškarcima iz razloga što se nadaju i traže ljubav.

www.intimatemedicine.com