Mostarski maturant zaprosio svoju djevojku na školskom hodniku

Mostar, prošnja
NA ispraćaju 371. generacije Karađoz-begove medrese prošlog vikenda u Mostaru, maturant Hasan Ćehajić zaprosio svoju djevojku Dženetu Ahmetspahić na školskom hodniku pred kolegama.

Maturant Hasan iz Brčkog i maturantica Dženeta iz Luksemburga tako su se zaručili pred 40 maturanata i svojim razrednicima, piše Avaz.ba.

Zajedno su četiri godine, a upoznali su se u Mostaru. Najprije su bili prijatelji, a nakon što je Hasanu u prvom razredu preminuo otac, Dženeta je od tada bila konstantno uz njega, a kasnije mu je priznala da se zaljubila u njega.

Hasan je bio odlučan u namjeri da baš na ovaj dan zaprosi svoju djevojku

"Mama i ja smo nakon mature trebali otići u prošnju i kupili smo prsten, no htio sam da se Dženeta zauvijek sjeća da je zaprošena na prelijep način pa sam mami rekao da ću je iznenaditi i zaprositi u subotu na Starom mostu za vrijeme šetnje maturanata uoči mature. Svi smo se spremili i trebali smo krenuti ispred Medrese, a onda je počela padati kiša. Oslonio sam se na Gospodara i rekao: 'Ako ne bude na Mostu, bit će negdje drugo'", rekao je za Avaz. Iako je nekim kolegama priznao da će zaprositi djevojku, ona to nije znala. Iako ju je prosidba iznenadila, rekla je da.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.