Mostarac bez dlake na jeziku: Ne postoje stare cure

mostarac bez dlake na jeziku , stara cura

Uvijek sam mrzio kada mi stariju rodicu,prijateljicu,poznanicu oslovljavaju s te dvije parazitne riječi: STARA CURA!

U nas vam je nenormalno imati par veza a da ne kažu kurva ili kurvar!
Kada uđete skockani na jedan svečani događaj zvani: Hercegovačka svadba,kume se počnu gurati i šuškati između sebe: Moja ženo ne udade se ona, Šteta vakve' cure, roditelja, šteta njene mladosti!

A druga klima glavom potvrđivajući: Ama vala da je valjala udala bi se!Ono..prestrašno!
Nikada te ne pitaju: Da li se u tvome životu pojavila osoba koja vam je oduzela dah? Bila tu kada je bilo najteže?
Bitno se udati,napraviti svadbu sa preko 300 zvanika i uklopiti se u običaj! Baš smo seljačine,one sa dna kace!

Pa da li je "Udati se, oženiti se" najbitnija stvar u životu? Pa makar i na silu?
Nisam "Za" da se žena udaje po svaku cijenu, također se jezim kada za samohranu majku kažu da je rodila kopile pa samim tim što je zadržala i rodila to dijete potvrđiva kakav je ona zapravo čovjek!
To vam je ona: A šta će narod reći?!

Roditelji a zajedno i cjela obitelj s njima se opteretila s tim vjenčanjima,krštenjima, rođendanima...pa narode moj pretjerujemo! Počeli smo da pravimo maskembal i takmičenje od najljepšeg dana u životu!

Da li smatrate da se mladenci zaista mogu posvetiti svakom čovjeku u masi njih? Ne! Šanse nema!
Nije bitno,to je vaš osobni izbor,i vaš ćeif! Tako da...
Drage dame vama se obraćam, i kurvama,i raspuštenicama, i razvedenicama,udovicama, ma punoljetnicama u svakom slučaju!

Nemojte nikada dozvoliti da vas bilo tko oslovljava s "Starom curom", vi ste samo žena koja u moru problema, nasilnika, neradnika ..nije dozvolila da se naziva mladenkom, da joj 300 svatova pjeva u glas i da je i ona konačno kao i ostale sve!
Ama bolje vam se nikada ne udati nego to uraditi iz inata, iz želje, iz tolerancije,zbog roditelja, zbog trudnoće... Vjerujte mi da ćete se kada tada pokajati i poželjeti vratiti vrijeme unatrag!

Ne postoje stare cure, postoje dame kojima se aure nisu sklopile i nisu imale sreću upoznati gospodina koji bi im parirao!

Zanemarite babe,susjede,i one kojima je životna uloga "Šnjuhator i ogovarač" i živite svoju mladost onako kako vama odgovara!

Negdje na pameti uvjek imajte da se treba probuditi kraj osobe koju možda i ne volite toliko! Zapamtite da mnogo žena legne sa suzama zbog kojih su krivci upravo oni nasilnici koji su im uništili život i ulogu stare cure!
Sreću,i ljubav svoga života nećete "Pronaći",ona se dogodi ili se ne dogodi, to nije roba i nema cijenu a ako smatrate drugačije onda znam da ćete sebi čupati kosu uz rečenicu: Što je ovo meni trebalo?

Nikada,ali nikada nemojte ulaziti u život s nekim tko vas ne zaslužuje, tko vam ne prepusti sebe cijeloga, tko vas ne razumije!
Nikada nemojte čekati drugo jutro s tom osobom izuzev ako vas nije držala u naručju ili bar dala poljubac za laku noć,i dobro jutro!

Živite ulogu princeze koja i te kako kroz život ima problema i ne živi u Bajkama, ali pazite da uz princezu ide princ koji će vam dokazati da je život uz njega Bajka unatoč svim problemima! :)

I da...još nesto žene :Ako upoznate ljubav svog života onda mu uzvratite svom ljubavlju koju i on vama pruža!

Mostarac bez dlake na jeziku

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.