Ljubav nema granice: U kaosu Kijeva prosvjednica je pronašla ljubav u 'neprijatelju'

Lidija Pankiv, ljubav, prosvjedi
... ljubav svog života, piše Daily Mail.

Lidija je bila jedna od mnogih koji su na ulicama Kijeva prosvjedovali protiv Janukovičeve vlasti tražeći promjene kada je neplanirano upoznala policajca Andreja.

Jedan dan je stajala na Majdanu s ostatkom žena tvoreći živi zid između policajca i prosvjednika. U tom trenutku obratila joj se prijateljica koja je trebala pomoć - htjela je pronaći prijatelja kojeg je policija uhitila.

- Htjela je da nešto zapišem, a ja sam joj glasno ponovila svoj broj mobitela, dva puta, i rekla da me nazove - rekla je.

Umjesto poziva koji je očekivala, dobila je SMS poruku od policajca koji je stajao u redu sa svojim kolegama nasuprot nje. U poruci je pisalo:

- Unatoč čitavom kaosu uspio sam zapamtiti tvoj broj kad si ga dala prijateljici, a ne znam ni kako se zoveš. Stajao sam u noći sa štitom ispred tebe. Kada si stala ispred nas znao sam da se želim oženiti s tobom - napisao je Andrei.

Lidija je bila iznenađena porukom, i kako je rekla, ne zna zašto je uopće pristala da se kasnije sastanu. Mislila je da ga može uvjeriti da se nalazi na pogrešnoj strani, ali ni u kojem slučaju nije očekivala da će se zaljubiti.

Na drugom spoju znala je da je on taj

No, kada se drugi put sastala s njim i počela razgovarati, znala je da je on taj.

Njezina priča postala je slavna tek kada se pojavila na lokalnoj televiziji, gdje je na poziv televizijske postaje, odlučila progovoriti o svojoj ljubavnoj vezi.

- Istina je da sam se zaljubila usred prosvjeda, ali ovdje sam došla ispričati jednu drugu priču. Stajala sam golih ruku ispred njega, ne kako bi se sukobila s policijom, nego kako bi nosila tijela poginulih među kojima su bila i moja dva prijatelja. Ne mogu vam opisati koliko mrzim Janukoviča i sve one koji su krivi za ubojstva - rekla je Lidija te pobrala ovacije publike.