Kćerka legendarnog Mostarca udaje se za milijunaša

vjenčanje, udaja, mostarka
Nevill Crighton je od svoje izabranice stariji 34 godine, a u svijetu je poznat po tome što se obogatio prodajom luksuznih automobila, a glavni je uvoznik i distributer Ferrarija za Australiju. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 400 milijuna dolara i važi za jednog od najbogatijih ljudi u toj zemlji.

S druge strane, o Nadi Hasandedić gotovo da se ništa i ne zna. Mostarci znaju da je njihova sugrađanka iako ne živi u gradu na Netervi. Na društvenim mrežama mogu se naći njezine, ali i slike njezinih sestara i majke koja i danas živi u Mostaru.

Poznata mostarska obitelj

Nadi, ili kako njezine komšije kažu Nadina, je kćerka pokojnog Mugdima Hasandedića Mugde, legendarnog Mostarca, koji je još 1957. otišao u Australiju.

Tamo je pokrenuo uspješan biznis i vrlo brzo stekao veliko bogatstvo koje je godinama dijelio sa svojim sugrađanima. Navodno je pokojni Hasandedić nesebično pomagao svima, a brojne mostarce je povukao za sobom u Australiju gdje im je pomogao pronaći posao i skućiti se.

- Osobno sam ga poznavao i riječ je o jednom velikom čovjeku i humanisti. On je vjerojatno prvi Mostarac koji je otišao u Australiju i za naše prilike prilično se obogatio. Bio je pravi gospodin i ljudina. Svima je pomagao, ali nikada se time nije hvalio. Mnogim Mostarcima je pomogao da odu u Australiju, a i tamo im je pomagao da nađu posao i davao novce dok se ne snađu. Mugda je imao veliko srce i lijepo bi bilo da je više takvih ljudi. On je imao i svoje brodove, a jednim od njih kapetan plovidbe bio je Mostarac Esad Juklo, rekao je za Coolstyle Emir Balić, legendarni skakač s mostarskog Starog mosta.

I Hamdija Jahić, bivši gradonačelnik Mostara, ističe da je Hasandedić bio izuzetno vezan za grad na Neretvi.

Posjeta Mostaru

- Na neki način smisao njegovog života bio je da pomaže drugima. Teško je naći nekog u Mostaru koji će o Mugdi reći nešto loše. Svi se rado sjećamo ovog imućnog čovjeka, kaže Jahić. Spomenuti portal prenosi i riječi prvih susjeda Hasandedića koji kažu kako su se Hasandedići u Mostar vratili nakon rata i obnovili svoju prijeratnu kuću. Mugda je navodno prije rata redovno bogato nagrađivao sve igrače koji su postizali golove za Velež.

Mugda je preminuo nedugo nakon toga, a njegova supruga Senada nastavila je živjeti u Mostaru, s tim da veliki dio vremena provodi i kod kćeri u Australiji. Dvije kćerke, Jasmina i Sanja imaju svoje obitelji, a Senada je upravo zadnjih dana otputovala u Australiju da Nadi pomogne u pripremi vjenčanja.

Na društvenim mrežama mogu se pronaći i fotografije sa kojih se vidi kako je i budući mostarski zet Nevill Crighton prošle godine boravio u Mostaru gdje je imao priliku promatrati i skokove sa Starog mosta.

Inače, i Suad Hasandedić, ministar građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanske županije, je prvi rođak buduće supruge australskog milijunaša.

Dnevni list