FOTO  Ines Jovanović se plasirala u Top 10 na svjetskom izboru modela World Top Model 2015 u Rimu!

Ines Jovanović

...predstavljala Bosnu i Hercegovinu na najprestižnijem modnom događaju „World Top Model 2015" koji je održan 05.12. u Sheraton Parco de Medici Rome, Italija, gdje se u konkurenciji 40-tak predstavnica drugih zemalja, plasirala u Top 10!
Ugovor vrijedan 200.000 euro potpisala je dugogodišnji model Miriam Nunez iz Meksika. Tri prvoplasirane su modeli iz Meksika, Hrvatske i Konga.

Među 40 predstavnica drugih zemalja, bila je i Muradija Hamzagić, takođe model internacionalne agencije Abc Models, koja je predstavljala Crnu Goru.
Prošlo je dvadesetpet godina od kada je održan prvi svjetski izbor World Top Model u Zurichu 1990 godine. Od tada do danas, svjetski izbor modela održan je u više svjetskih metropola, gdje su svojim prisustvom događaj uveličale poznate ličnosti poput Claudia Schiffer, Valeria Mazza, Markus Schenkenberg, Grace Jones, Richard Clayderman, Zucchero, Marianne Faithfull, Brigitte Nielsen i mnogi drugi. Prethodnih godina, ovaj modni događaj organiziran je u Milanu, Zürichu, Monte Carlo, Berlinu, Palma de Mallorci, Zanzibar, Göteborg, Lugano, Pragu, Budimpešti, Courmayeur, a sada je u Rimu. Jednom godišnje, vodeća svjetska agencija Major Model Management, koja broji podružnice u preko 20 svjetskih modnih metropola, organizira svjetski izbor modela World Top Model, kako bi odabrali najbolje modele od najboljih. Modeli igraju važnu ulogu u modnoj industriji, isto kao što su važne agencije, fotografi, vizažisti, oglašivači, frizeri, modni dizajneri, mediji, modne kuće itd. Mnogi od modela koji su pobjednice na svjetskom izboru modela World Top Model su imale sjajne karijere i radile su za vodeće modne brandove i dizajnere u cijelom svijetu.

Ocjenjivački sud VIP žiri sastavljen je od međunarodno priznatih osoba, koji čine modni profesionalci, modni skauti i agencije, poznati svjetski fotografi, modeli, urednici modnih magazina, novinari i dr...
„Jako sam ponosna što sam od strane jedne od vodećih svjetskih agencija Major Model Management, koji imaju svoje podružnice u preko 20 svjetskih metropola kao što su Milano, New York, Pariz, Munich, Miami i dr. pozvana da budem član žirija World Top Model 2015 u Rimu. Jako sam zadovoljna i ponosna što je žiri sastavljen od 12 međunarodno priznatih osoba, koji čine modni profesionalci, prepoznao izuzetan talent, ženstvenost, karizmu i profesionalnost kod Ines i da se plasirala u Top 10 modela na ovom prestižnom modelling natjecanju gdje se biraju „najbolji od najboljih" - izjavila je Stela Zubak J., manager modne agencije Abc Models Sarajevo.

Inače, Ines je dugogodišnji model agencije Abc Models Sarajevo. Profesionalni rad modne agencije Abc Models kao jedine modelling i event management agencije prepoznaju svjetski stručnjaci iz modnog svijeta i u toku 2015 godine su dali upravo agenciji Abc Models priznanje za najbolju modnu agenciju u BiH i u Istočnoj Evropi za tradiciju i kontinuitet u doprinosu i razvoju BH modne scene kako u BiH tako i u svijetu.
O planovima Ines ...
„ Završila sam srednju školu i upisala sam se na fakultet. Obrazovanje mi je jako bitno, a poslovnih prilika će sigurno biti. Što se tiče modelinga, ne volim planirati previše unaprijed, uživam u onome što imam
sada, i svakako se veselim novim poslovnim prilikama koje mi predstoje. Nakon Rima predstoji mi photo session za katalog renomiranog modnog dizajnera Tolga Cam iz Turske. Takođe se radujem saradnji s modnom dizajnericom Daliborkom Kiš Juzbaša i snimanju editorijala njene nove ljetne kolekcije na Ibizi i Tenerifima. Dobila sam poziv u Grčku, Istanbul, postoje neki planovi i za snimanja u Njemačkoj. Zadovoljna sam svime što sam dosada postigla, čvrsto stojim na zemlji, hrabro i samouvjereno koračam kroz život uživajući u svom dosadašnjem uspjehu i ponosim se što sam predstavljala našu zemlju na najprestižnijem modnom događaju u svijetu" - rekla je Ines.
Događaj World Top Model je svjetski izbor modela, koji ove godine slavi 25. godišnjicu, snimljen je i emitiran na globalnoj razini preko Fashion TV.