5 načina kako prekinuti lošu vezu

1. Oči u oči

Kao i u svemu drugom i u prekidu je važno pokazati poštovanje prema osobi s kojom ste do nedano bili vrlo bliski. Loša strana ovakvog prekida je što bi ste se vrlo lako mogli suočiti sa suzama ili oštrom svađom, a ostavljeni partner bi mogao pokušati promijeniti vaše mišljenje.

2. Prekid 'preko žice'

Prekid putem telefona puno je jednostavniji jer nećete morati partnera gledati u lice, a za tekst se možete pobrinuti u naprijed te ga zapisati. Najgora solucija ovog pomalo kukavičkog prekida bila bi ostaviti glasovnu poruku ili napisati SMS poruku. Prirodno je da vam je teško, ali morate shvatiti kako je ostavljenoj strani puno teže.

3. Prekid preko e-maila

Poslati e-mail osobi koju ostavljate pruža mogućnost pisanja svega što vam je u srcu i pritom vas nitko ne može dekoncentrirati. No imajte na umu kako je ovakav prekid vrlo okrutan i jadan, pa dobro razmislite prije nego se odlučite na taj potez.
Foto: Guliver/Thinkstock
Razgovor oči u oči je najpošteniji način, no ponekad je to lakše učiniti telefonom

4. Prekid preko saveznika

Uključivati treću osobu u prekid veze je vrlo opasan pothvat. Prednost bi bila što je dotična osoba puno smirenija i emocionalno stabilnija od vas pa na ljepši način može saopčiti tužnu vijest. Bez obzira na ovu, na prvi pogled privlačnu prednost ne mojte biti ovako hladni i bezosjećajni!

5. Ignoriranje

Najgori i najkukavičkiji prekid koji nekome može pasti na pamet je ignoriranje. Ovaj potez nema pozitivnih strana, a jedino gore od ovakvog prekida može biti nevjera. Ukoliko vam ovako nešto i padne na pamet to odmah zaboravite, budite hrabri i poštujte osobu u koju ste bili zaljubljeni.

izvor:zadovoljna.hr