Sedam pozitivnih u HNŽ-u, troje iz Čapljine

Pero Pavlović
Hercegovina.info

U protekla 24 sata u SKB Mostar na COVID-19 je testirano 149 uzoraka od kojih je iz HNŽ-a koronavirus potvrđen kod sedam osoba.

Radi se o tri osobe iz Čapljine, dvije iz Čitluka te po jednoj osobi iz Mostara i Stoca, kazao je na današnjoj konferenciji za tisak Stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović.

Što se tiče slučaja u Stocu, iz Doma zdravlja Stolac stiglo je priopćenje kako se radi o ženskoj osobi 1993. godište, koja živi u Berkovićima, radi u domu za stare i nemoćne u Stocu, a prema CIPS-u ima prebivalište u Trebinju

Time se i potvrdilo jučerašnje pisanje hercegovina.info da je zaražena osoba zapravo iz Trebinja.

Dr. Siniša Skočibušić kazao je kako se u Covid bolnici u Mostaru nalazi 25 pacijenata, od kojih je njih 9 na respiracijskom centru, a 16 u izolacijskom bloku 2. Od toga se 13 osoba nalazi na terapiji kisikom, a osam na mehaničkoj ventilaciji.

U najvećem žarištu koronavirusa u Čitluku gdje je koronavirus potvrđen kod 82 osobe, testirano je ukupno 430 osoba.

Na pitanje novinara je li zabrana kretanja između općina i gradova protuzakonita i što će se dogoditi ako Ustavni sud to dokaže Pero Pavlović je kazao.

"Više puta smo na ovom mjestu naglašavali da je zapovijed o zabrani kretanja između općina i gradova u HNŽ donesena sukladno zakonskim propisima. O tomu, što će biti, ako bude, mislim da nema potrebe špekulirati", kazao je Pavlović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.