SEDAM MIGRANATA VRAĆA SE U BIH Švercer iz Gruzije krenuo autom na policajca

SEDAM MIGRANATA VRAĆA SE U BIH Švercer iz Gruzije krenuo autom na policajca
Ilustracija

Policija je iznijela detalje događaja o kojem su jučer izvijestili javnost u vezi krijumčara migranata koji je u Metkoviću bježao od policije i koji je autom krenuo na policajca. Kriminalističko istraživanje su proveli policijski službenici Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske i Postaje granične policije Metković.

Policajac se bacio na tlo

Utvrđeno je da je vozač, koji se nije zaustavio na znak policije, već je ubrzao brzinu kretanja vozilom prema policajcu, koji se bacio na tlo kako bi izbjegao nalet vozila, državljanin Gruzije u dobi od 43 godine. Osumnjičeni je upravljao vozilom mađarskih registarskih oznaka.

"Također je utvrđena sumnja kako je u vozilu prevozio sedam migranata, državljani Sirije i Turske, koji su prethodno te večeri nezakonito ušli u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine", priopćila je PU dubrovačko-neretvanska.

Uhvaćeno i vozilo koje je išlo prije krijumčara

"Osim spomenutog vozila mađarskih nacionalnih oznaka, neposredno prije spomenutog događaja policijski su službenici, u ovoj koordiniranoj akciji sprječavanja nezakonitih migracija, u blizini naplatnih kućica Čarapine zaustavili osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak.

U svojstvu suputnika s njim su se u vozilu nalazile još dvije muške osobe u dobi od 40 i 27 godina, svi državljani Gruzije. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su upravo oni bili prethodnica vozilu mađarskih nacionalnih oznaka kako bi vozaču davali informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja iz pravca Bosne i Hercegovine prema zemljama zapadne Europe", priopćeno je iz policije.

Gruzijac osumnjičen za pokušaj teškog ubojstva službene osobe

Gruzijac je osumnjičen za kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva službene osobe za vrijeme obavljanja službene dužnosti. Također, osumnjičen je i za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državnoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma opisanog u čl. 326. Kaznenog zakona, a za koje su osumnjičeni i državljani Gruzije koji su se nalazili u vozilu poljskih nacionalnih oznaka u svojstvu prethodnice.

Sedam osoba bit će vraćeno u BiH

Sedam osoba za koje je utvrđeno da su nezakonito prešle državnu granicu će postupkom readmisije biti vraćene iz države iz koje su nezakonito ušle u Hrvatsku, odnosno u Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz policije.