VIDEO  RESTART SRPSKA ''Pronašli smo izgubljeno drvo gradonačelnika Draška Stanivukovića''

Restart Srpska
Buka

Udruženje građana “Restart Srpska” ograniziralo je danas u Banjoj Luci konferenciju za medije jer su “pronašli izgubljeno drvo gradonačelnika Draška Stanivukovića”.

Na konferenciji su predstavili drvo, te odgovorili zašto je gradonačelnik uopće izgubio to drvo i zašto se imena pojedinih firmi nalaze i na plavim i na crvenim ukrasima, piše infoveza.com.

Kako je pojasnio Predsjednik “Restart Srpska” Stefan Blagić, na jelki su imena dijela firmi s kojima surađuju i “jedni i drugi”.

Crvenom bojom su označene firme koje su povezane s republičkom vlašću, a plave su one koje dobro zarađuju od gradske uprave.

“Kada bismo htjeli postaviti sve firme ovdje, trebali bismo zvati Srpske šume da posijeku dovoljno jelki, jer je broj ogroman. Ovo su samo primjeri o čemu se ovdje radi”, rekao je Blagić.

Blagić je najavio tekst o, kako je rekao, malverzacijama gradonačelnika koji se tiču Binga, a medijima je rekao da se posvete ovoj, ali i kompaniji “Građenje Đurić”.

On je pozdravio Novi zakon o javnim nabavkama te je apelirao da se neke stvari uvrste u kazneni zakon.

“Dok netko ne počne kazneno odgovarati za tenderski kriminal i kapitalizam i dok se novac ne počne vraćati u javne kase, ovdje neće biti bolje” poručio je Blagić.

Posjetimo da je Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković najavio još prošle godine “skoro postavljanje drveta u parku “Petar Kočić” s likovima javnih dužnosnika te povezanih firmi.”

“Za 20 dana postavljamo najveće drvo, sedam metara visoko, u parku “Petar Kočić”. Stoji drvo s tri stabla, u sredini Dodik, desno Radišić, lijevo Zeljković i sve grane svih njihovih firmi, svih milijuna, svih kamiona, svih aviona, interkont, djedova rakija, mamina rakija, restorani, agapei jedan, drugi, sve će bit’ i stajat će u parku “Petar Kočić” narednih 365, nitko neće smjet’ sklonit’” , rekao je u kolovozu 2021. godine gradonačelnik Banja Luke.

Do dan danas spomenuto drvo nije ugledalo svjetlost dana.

Iz Restarta su poručili i da su podnijeli zahtjev za zauzimanje javne površine za 1.12. na Trgu Krajine, prilikom otvaranje manifestacije “Bl zima”, kako bi ovo drvo što veći broj ljudi vidio, međutim, kako tvrde, od gradske uprave još uvijek nisu dobili odobrenje.