U Franjevačkoj crkvi svete mise nedjeljom svako pola sata za maksimalno 10 ljudi

Franjevačka crkva
Facebook/Franjevački samostan i župa

Franjevački samostan i župa Mostar obavjestila je svoje župljane kako će tijekom ove izvanredne situacije u Mostaru euharistijska slavlja biti prilagođena odredbama kriznih stožera.

Napisali su kako tijekom ovog razdoblja od sviju nas traži se pouzdanje u Gospodina i Blaženu Djevicu Mariju, ali i pridržavanje propisa civilnih i crkvenih vlasti.

"Svima je poznata odredba o zabrani kretanja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina. Molimo Vas da je se pridržavate. Isto tako civilne su vlasti odredile da su zabranjena sva okupljanja više od 10 osoba, a i te osobe moraju se držati odredbe socijalne distance od dva metra. Molimo Vas da se pridržavate i te odredbe. Policijski sat je na snazi od sutra od 18 do 5 sati do daljnjega", napisali su.

Sveta misa u nedjelju, 22. ožujka u Franjevačkoj crkvi i samostanu sv. Petra i Pavla u Mostaru će se slaviti svakih pola sata istovremeno u kapelici i crkvi (koje su fizički potpuno odijeljene), od 7 do 12 sati. Dakle, sveta misa u kapelici i u crkvi u 7 sati, zatim u 7.30 i sve tako do 12 sati. Večernja misa je u 17 sati.

"Za vrijeme svete mise u crkvi i kapelici može biti samo 10 osoba. I toga ćemo se striktno pridržavati. Bit će nazočni i naši redari i molimo Vas da se pridržavate ovih uputa bez ikakvih iznimaka."

Mise u Rodoču i Jasenici su u 10 sati i za njih vrijede iste odredbe. Nema puta križa. Mise će biti bez pjevanja, bez propovijedi, bez kupljenja milostinje.

Što se tiče misa kroz tjedan naveli su kako će jutarnja misa kroz tjedan biti služena u 7 sati u crkvi dok će večernja biti u 17 sati.

"Ove odredbe vrijede i za dane kroz tjedan dok se ne donesu druge. Na sve Vas zazivamo Božji blagoslov i zagovor Blažene Djevice Marije. Pazite na sebe i na druge. Pomozite bližnjima u potrebi i poštujte odredbe civilnih vlasti. Mir Vam i dobro", piše u priopćenju.