Svjedočanstvo Ivane Ožbolt: 'Bila sam u New Age-u i sve mi se raspadalo a onda sam predala život Bogu'

potresno svjedočanstvo, religija

“Nisam znala što je New Age, ali kad sam ušla u knjižnicu određene su me knjige privlačile, potvrđivale su moje mišljenje da sam ja bog! Nisam tražila Boga, tražila sam kako ću to božanstvo u sebi, na neki način, kanalizirati. Druge sam podučavala jogi, čakrama, nekršćanskoj meditaciji”, svjedočila je, među ostalim, Ivana Ožbolt na Duhovno-duhovitim večerima za mlade koje vodi fra Stjepan Brčina u Župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Ivana Ožbolt kao dijete je išla u crkvu, ali nikad nije doživljavala sakramentalni život kao nešto važno, više kao nešto što “se mora obaviti”. U srednjoj školi, kad je imala mogućnost sama donijeti odluku o tome hoće li ići na misu, odlučila je da neće. Misa joj nije ništa značila. Ali je ipak jednom prilikom kao srednjoškolka zavapila Bogu da je sačuva od jedinice koja joj je prijetila u školi i da dobije dobru ocjenu. U sebi je čula topli, očinski glas koji ju je pitao je li učila za tu ocjenu koju želi. Kad je priznala da nije, taj joj je glas posvijestio da zapravo od Boga traži čudo.

Posramila se i tražila Boga za oprost. Bilo joj je neugodno što je od Boga tražila da se pobrine za nešto što je bila njezina odgovornost. Mirna, s tom mišlju odlazi spavati, no onda je začula glas još umiljatiji od onog kojeg je maloprije čula i taj joj je glas rekao: “A koga ti moliš, pa ti si bog. Ti trebaš moliti samu sebe, napravit ćeš sve što želiš”, svjedoči Ožbolt o trenutku kada joj se obratio sam Sotona.

Tu je krenula priča. Ivana je razmišljala kako je taj drugi glas u pravu. Zašto bi se molila nekome (Bogu) za koga ne zna ni postoji li. Zašto bi netko drugi rješavao njene probleme, kad je to sama u stanju. Zamolila je mamu da je taj dan ispriča u školi, i tako je izbjegla negativnu ocjenu. Time je sve krenulo nizbrdo.

Dijeleći svoje svjedočanstvo, Ivana je istaknula da njen život možda ne bi tako izgledao da je bila u zajedništvu. Kada duhovna zajednica, Crkva, poziva čovjeka u zajedništvo, time ga i štiti od utjecaja Zloga koji djeluje izolirajući osobu.

“Ja sam izašla iz zajedništva i moglo me se izrešetati na sve strane, pa sam si, među ostalim, dala istetovirati jednu prikazu. Čovjek koji je bio pun tetovaža i piercing-a me pitao: Jesi li sigurna da baš to želiš?”, prisjetila se Ivana naglašavajući da je unatoč upozorenju ustrajala u svojoj odluci. “Tetovirao mi je na leđima vraga. Čak sam i ponavljala tetovažu jer mi je sva tinta izašla iz kože. Dragi Bog je nije htio, ali ja sam htjela da bude po mom! Jer ja imam svoj plan”, rekla je Ožbolt.

Jedne je noći usnula san: “Kao da je netko potpalio vatru na tom dijelu gdje je bila tetovaža. Probudila sam se i počela vrištati od boli. Imala sam temperaturu 42 i u tom trenutku mi je palo na pamet: Ivana što si ti sebi stavila na tijelo? Što ti je bilo?”, i tada se obratila Bogu za pomoć, ali je ponovno čula onaj drugi umiljati glas (koji nije bio Božji) koji je uvjerio da nema razloga za brigu, da je na sebe stavila sotonski znak, što znači da je sada njegova i više je neće uznemiravati. Ivana je posvjedočila kako je tada prihvatila da pripada Sotoni.

“Nisam znala što je New age, ali kad sam ušla u knjižnicu određene su me knjige privlačile. Osjećala sam da mi te knjige dobro govore jer su potvrđivale ono što je otprije rezoniralo u meni, potvrđivale su mišljenje da sam ja bog!”, prisjeća se Ožbolt svoga života u Kaliforniji, ali i utjecaja New age-a na njen život kada se vratila u Hrvatsku: “Nisam tražila Boga, tražila sam kako ću to božanstvo u sebi, na neki način, kanalizirati. Druge sam podučavala jogi, čakrama, nekršćanskoj meditaciji.”

Život joj je izvana bio savršen, imala je puno novaca, znanje, putovala je po cijelom svijetu, zabavljala se s društvom. “Živjela sam, ali sam zapravo bila mrtva. Za mene su u Americi mnogi znali, svi su znali tko sam, bila sam slavna. U Hrvatsku sam se vratila puna sebe”, kazala je Ožbolt priznajući da joj je jedini cilj bio dobro zarađivati, partijati i pomagati drugima. Taj njen samodopadni, navodno prosvijetljeni put, doveo ju je do duhovnog centra na Velebitu gdje ju je svećenik pitao bi li otišla na duhovne vježbe u tišini. Duhovne vježbe su je zainteresirale i time je počeo njen povratak Istini i zajednici. Pala je na koljena.

“Financijski propala, emotivno sam propala. Sa suprugom sam bila pred rastavom”, svjedoči Ivana, priznajući da je ni vlastito dijete nije poštivalo i da joj se život doslovno raspadao. Svjedoči da se u tim trenucima nije sjetila ni svemira, ni vibracije, ni ostalih stvari iz New Age-a, već Boga.

Iako je izbivala iz Crkve 20 godina, sjetila se Boga kada joj je bilo najteže. Rekla je Bogu da ovako više ne može. Predala je život Bogu, napustila sebične planove i počela živjeti Istinu. Sve planove koje sam imala sam napustila. Rečenica koja glasi ‘Budi volja Tvoja!’ je danas zaista moj život, poručila je Ivana Ožbolt mladima na Svetom Duhu.