FOTO  Prva Sveta Pričest u župi Sv.Nikole Tavelića u Nizozemskoj

Prva Sveta Pričest u župi Sv.Nikole Tavelića u Nizozemskoj
Isus vas zove: „Ostanite u mojoj ljubavi" - rekao je u svojoj propovijedi fra Juro Tokalić i pozvao prvopričesnike da nastoje taj dar svakodnevno živjeti i da blagovanje tijela Kristova bude trajna praksa u njihovu budućem životu...i dodaje : Današnja diploma neće biti vrijedna ako ne ostanete da prakticirate živjeti u vjeri,budite vjerni Bogu i redovito uživajte u svakoj euharistiji .

Ove godine župa je imala 17 prvopričesnika slavljenika iz Roterrdama i okolice Evo i njihovih imena : Antonio Bikić,Valentina Bikić, Mateo Dilber, Lana Jozić, Ivano Kokić, Kevin Kosić, Simon Kurdija, Norah Lukić, Kristijan Maleta, Leontina Maleta, Robin Matić, Eugen Matković, Leon Miličević, Mario Miličević, Viktorija Šestan, Rebeka Trogrlić i Dario Zovko

Slavlje je proteklo svečano i u lijepom ozračju. Na početku mise prvopričesnici su ispred oltara izrazili svoje oduševljenje što su dočekali ovaj posebni dan.

Na dječjim licima mogao se vidjeti osmjeh i sreća zbog dana za koji su se pripremali tijekom čitave godine. Time su naučili što predstavlja jedan od sedam svetih sakramenta koji je važan za život svakog kršćanina. Za veliku zahvalu svojim roditeljima te fra Juro Tokalić-u djeca su ponosno održala i nekoliko recitacija te time pozdravila sve one koji su došli s njima podijeliti radost ovog najvažnijeg dana u njihovom životu

Fra Juro Tokalić se obratio nazočnim i zahvalio prvopričesnicima, njihovim roditeljima i svima koji su uzeli učešće u pripremi ovog značajnog svetog sakramenta.Fra Juro Tokalić također je najavio veliki događaj za župu 28. i 29.svibnja kada će se obaviti misa svećeničkog ređenja Borisa Plavčića te idući dan 29.svibnja Mlada misa Borisa Plavčića.

Poslije pričesti, prvopričesnici su izrazili svoju zahvalnost svome prijatelju Isusu, svojim roditeljima, župniku i svima drugima koji su im pomogli do dođu do ovog koraka.

Nakon mise, uslijedilo je zajedničko fotografiranje, te čestitke prvopričesnicima od roditelja ,članova obitelji te ostalih nazočnih prijatelja i gostiju .


HERCEGOVINA.info