Ljubuški: Prvu pričest primilo 157 djece na Humcu

Ljubuški: Prvu pričest primilo 157 djece na Humcu
Svetu misu predslavio je župnik fra Ljubo Kurtović uz koncelebraciju humačkog gvardijana fra Darija Dodiga i don Ivana Vukšića koji djeluje u župi Presvetoga Trojstva u Oakvilleu u Kanadi.

Ulazeći u svečanoj procesiji u crkvu, noseći na sebi bijele haljine koje vrlo lijepo dočaravaju čistoću duše koju su ostvarili sakramentom svete ispovijedi dan prije, prvopričesnici su izrazima svojih lica slali jasnu poruku radosti zbog primanja Isusa Krista.

Na početku svete mise prvopričesnici su uz recitaciju izrazili svoju radost. Župnik fra Ljubo je izrazio riječi dobrodošlice i radosti zbog ovoga važnog dana za župu Humac, piše Ljportal.com.

Ja vjerujem da ste vi iznutra bijeli kako što ste bijeli izvana . Isus je došao spasiti nas i pozdraviti nas i vi ćete danas prvi put sjesti za stol s njim. Kao što su učenici bili za stolom oko njega i on im je dao najviše što je mogao, darovao im je sebe, darovao im je svoje tijelo, svoju krv, svoj život. On kaže ako ne budete jeli moje tijelo nećete imati u sebi života, rekao je u prigodnoj propovijedi župnik prvopričesnicima te im te im ispričao priču od dječaku koji se igrao skrivača i tako objasnio da je Isus došao nas tražiti, ne traže učenici Isusa nego on njih i tako im objasnio da se nisu sakrili od Isusa, nego su mu došli da ih vidi i nahrani.