Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Međugorju i Čitluku

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Međugorju i Čitluku
Tisuće vjernika na blagdan Velike Gospe pohodilo je marijansko središte Međugorje. Središnje misno slavlje predvodio je župnik fra Petar Vlašić. U nadahnutoj propovijedi, fra Petar je kako se danas radujemo i častimo našu nebesku Majku uznesenu na nebo.

- Naše hrvatske, kršćanske, hercegovačke majke su majke žrtve koje se nisu bojale života nego su herojski odgojile svoju djecu. Imale su dušu, ljubav prema Bogu i crkvi. Nažalost danas imamo majke koje ne mare za svoju djecu, koje se ne ponašaju kao prave majke. Danas se divimo brojnim sportašima, pjevačima i veselimo se njihovim uspjesima. Međutim, ne reagiramo na one koji ne žive po zakonu Majke Marije. U apsurdu današnjega vremena mi se udaljavamo od molitve i Boga, koje su temelj našega života. Bez molitve i žrtve nema života nama kršćanima. Zato braćo i sestre, počnimo moliti i slušati našu Majku koja nas voli i ljubi i poziva na molitvu i djela ljubavi, praštanja i milosrđa - kazao je u propovijedi fra Petar Vlašić.

Blagdan Velike Gospe proslavljen je i u župi Krista Kralja Čitluk. Misno slavlje predslavio je Vrhbosanski nadbiskup, uzoriti kardinal mons. Vinko Puljić.

U svojoj propovijedi mons. Puljić je vjernicima poručio da poznavajući Mariju mi spoznajemo svoje korijene.
- Danas slavimo biće koje je živjelo na zemlji, a postiglo je proslavu u nebu. Marijina svetkovina je divan događaj gdje i mi sebe prepoznajemo, o sebi promislimo i dobijemo odgovor jesmo li na pravome putu. Čovjek ne može doći pred Mariju a ne prihvatiti njezinu poruku. Marija nas poziva da otkrijemo pravi smisao života, da upoznamo sebe, uskrsnuće i život vječni, tamo gdje će se ostvariti naša prava sreća - rekao je mons. Puljić te pozvao vjernike da slijedimo Marijin stav stalnog zahvaljivanja Bogu.