Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Međugorju i Čitluku

Međugorje, Valentin Inzko, Međugorje, Velika Gospa, Velika Gospa, Međugorje, Međugorje, seminar, Međugorje, Međugorje, Velika Gospa, Međugorje, Velika Gospa
Tisuće vjernika na blagdan Velike Gospe pohodilo je marijansko središte Međugorje. Središnje misno slavlje predvodio je župnik fra Petar Vlašić. U nadahnutoj propovijedi, fra Petar je kako se danas radujemo i častimo našu nebesku Majku uznesenu na nebo.

- Naše hrvatske, kršćanske, hercegovačke majke su majke žrtve koje se nisu bojale života nego su herojski odgojile svoju djecu. Imale su dušu, ljubav prema Bogu i crkvi. Nažalost danas imamo majke koje ne mare za svoju djecu, koje se ne ponašaju kao prave majke. Danas se divimo brojnim sportašima, pjevačima i veselimo se njihovim uspjesima. Međutim, ne reagiramo na one koji ne žive po zakonu Majke Marije. U apsurdu današnjega vremena mi se udaljavamo od molitve i Boga, koje su temelj našega života. Bez molitve i žrtve nema života nama kršćanima. Zato braćo i sestre, počnimo moliti i slušati našu Majku koja nas voli i ljubi i poziva na molitvu i djela ljubavi, praštanja i milosrđa - kazao je u propovijedi fra Petar Vlašić.

Blagdan Velike Gospe proslavljen je i u župi Krista Kralja Čitluk. Misno slavlje predslavio je Vrhbosanski nadbiskup, uzoriti kardinal mons. Vinko Puljić.

U svojoj propovijedi mons. Puljić je vjernicima poručio da poznavajući Mariju mi spoznajemo svoje korijene.
- Danas slavimo biće koje je živjelo na zemlji, a postiglo je proslavu u nebu. Marijina svetkovina je divan događaj gdje i mi sebe prepoznajemo, o sebi promislimo i dobijemo odgovor jesmo li na pravome putu. Čovjek ne može doći pred Mariju a ne prihvatiti njezinu poruku. Marija nas poziva da otkrijemo pravi smisao života, da upoznamo sebe, uskrsnuće i život vječni, tamo gdje će se ostvariti naša prava sreća - rekao je mons. Puljić te pozvao vjernike da slijedimo Marijin stav stalnog zahvaljivanja Bogu.