PREMINUO FRA VIKTOR KOSIR Komunisti su mu ubili brata fratra, a on je rekao: "Mama nemoj plakati bit ću i ja fratar“

fra Viktor Kosir
Fra Viktor Kosir

U 83. godini života, 64. godini redovništva i  56. godini svećeništva, danas je preminuo fra Viktor Kosir, objavila je danas Hercegovačka franjevačka provincija.

'S vjerom i nadom u uskrsnuće javljamo svoj braći franjevcima, rodbini, prijateljima i znancima da je u utorak 1. prosinca 2020., u Međugorju, okrijepljen sv. sakramentima, blago u Gospodinu preminuo njegov sluga svećenik i naš brat fra Viktor Kosir. Obnašao je službe župnog vikara i župnika.

Sv. misa zadušnica slavit će se u župnoj crkvi u Međugorju, u srijedu 2. prosinca 2020. u 14,00 sati. Nakon sv. mise slijede sprovodni obredi i ukop na groblju Kovačica. Tijelo će biti izloženo od 12 sati u župnoj crkvi. Počivao u miru Božjem', stoji u objavi.

Zanimljivu priču iz života fra Viktora Kosira danas je objavio fra Mario Knezović.

'Plakala je majka. Potajice je plakala i u strahu jecala. Komunisti su joj ubili nevina sina fratra na Širokome Brijegu. Imao je tek 21 godinu. Ni plakati se nije smjelo u okruženju zločinaca. Oko nje uplakane stajao je mlađi sin Petar. Tada je, kako bi majku, utješio kazao: „Mama nemoj plakati bit ću i ja fratar“. I tako je bilo. Fra Vikotor Kosir je pošao stopama mučki ubijenoga rođenoga brata fratra.. Uzeo je njegovo redovničko ime. Više nije bio po krsnome Petar, nego po redovničkome Viktor', napisao je fra Mario Knezović

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.