Predstavljena monografija "Kardinal od Vrhbosne"

Predstavljena monografija "Kardinal od Vrhbosne"
Monografija, predstavljena u prisustvu velikog broja gostiju i visokih zvanica, donosi izvatke iz intervjua vrhbosanskog nadbiskupa iz predratnog, ratnog i poslijeratnog perioda.

- Ovo je izuzetno vrijedno djelo, koje nudi brojne intervuje koje je kardinal dao medijima i pokazuje da je on dosljedan svojim izjavama - rekla je dr. Vera Katz, koja je bila jedan od promotora monografije.

Ona je ocijenila kako je ovo "kompaktno djelo", gdje se prožimaju kardinalovo razumijevanje čovjeka, želja da u BiH zaživi dijalog i suživot, te briga za svakog čovjeka, posebno za katolike u BiH.

O ovom izuzetno, kako je ocijenjeno, značajnom djelu govorili su i velečasni Ivan Tolj, koji je i jedan od urednika monografije, te Gradimir Gojer, koji smatra da je riječ o jednom vrijednom životopisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o knjizi koja je i putokaz svima koji hoće da nađu rješenje naizgled zamršenih problema u BiH, smatra Gojer.

Kardinal Vinko Puljić izrazio je zahvalnost priređivačima i izdavačima ove knjige, koja za njega, kako kaže, predstavlja svojevrstan izazov.

- Knjiga obuhvata tematski obrađene intervjuje od 1993. godine do danas i pokazuje kontinuitet stavova koje sam imao u vrijeme teških dana i danas kada se nadamo boljoj budućnosti - pojasnio je kardinal Puljić u izjavi novinarima.

Monografiju su, osim Ivana Tolja, uredili i Žarko Ivković, Jozo Pavković, Darko Pavičić i Tomislav Botić. Izdali su je Syria i Večernji list, uz pomoć Udruge bosanskih Hrvata Prsten i HKD Napredak.

(Fena)