Predstavljena monografija "Kardinal od Vrhbosne"

Kardinal Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, Božić, Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, Uskrs, Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, Božo Ljubić, Kardinal Vinko Puljić, MESS, kardinal puljić, kardinal puljić, porodilja
Monografija, predstavljena u prisustvu velikog broja gostiju i visokih zvanica, donosi izvatke iz intervjua vrhbosanskog nadbiskupa iz predratnog, ratnog i poslijeratnog perioda.

- Ovo je izuzetno vrijedno djelo, koje nudi brojne intervuje koje je kardinal dao medijima i pokazuje da je on dosljedan svojim izjavama - rekla je dr. Vera Katz, koja je bila jedan od promotora monografije.

Ona je ocijenila kako je ovo "kompaktno djelo", gdje se prožimaju kardinalovo razumijevanje čovjeka, želja da u BiH zaživi dijalog i suživot, te briga za svakog čovjeka, posebno za katolike u BiH.

O ovom izuzetno, kako je ocijenjeno, značajnom djelu govorili su i velečasni Ivan Tolj, koji je i jedan od urednika monografije, te Gradimir Gojer, koji smatra da je riječ o jednom vrijednom životopisu.

Riječ je o knjizi koja je i putokaz svima koji hoće da nađu rješenje naizgled zamršenih problema u BiH, smatra Gojer.

Kardinal Vinko Puljić izrazio je zahvalnost priređivačima i izdavačima ove knjige, koja za njega, kako kaže, predstavlja svojevrstan izazov.

- Knjiga obuhvata tematski obrađene intervjuje od 1993. godine do danas i pokazuje kontinuitet stavova koje sam imao u vrijeme teških dana i danas kada se nadamo boljoj budućnosti - pojasnio je kardinal Puljić u izjavi novinarima.

Monografiju su, osim Ivana Tolja, uredili i Žarko Ivković, Jozo Pavković, Darko Pavičić i Tomislav Botić. Izdali su je Syria i Večernji list, uz pomoć Udruge bosanskih Hrvata Prsten i HKD Napredak.

(Fena)