PAPINA PORUKA "Kreativnost ljubavi može prevladati izolaciju"

Papa, korizma, Papa Franjo, poruka, Uskrs, Papa, misa, Vatikan, Papa Franjo, nedjelja, saradnja, cjepivo, Papa Franjo, ogovaranje, Vatikan
Reuters

Papa Franjo je u petak, 3. ožujka, objavio video poruku kršćanima širom svijeta koji se pripremaju za proslavu Velikog tjedna.

"Ove večeri imam priliku ući u vaše domove na drugačiji način nego inače. Ako mi dopustite, volio bih razgovarati s vama nekoliko trenutaka, u ovom teškom vremenu i patnji. Zamišljam vas u svojim obiteljima,dok živite neobičan život kako biste izbjegli zarazu. Mislim na živost djece i mladih koji ne mogu ići van, pohađati školu, živjeti svoj život.

Imam u svom srcu sve ove obitelji, posebno one koji imaju voljenu osobu koja je bolesna ili koja je nažalost doživjela tugu zbog koronavirusa ili drugih uzroka.

U poslijednje vrijeme često razmišljam o ljudima koji su sami i kojima je teže suočiti se s ovom situacijom. Prije svega mislim na starije koji su mi jako dragi.

Sadržaj se učitava...

Ne mogu zaboraviti one koji su bolesni od koronavirusa, ljude koji su u bolnici. Svjestan sam darežljivosti onih koji se izlažu za liječenje oboljelih tijekom ove pandemije kao i onih koji jamče osnovne usluge društvu. Koliko junaka, svaki dan, svaki sat!

Razmišljam o onima koji su u teškoj financijskoj situaciji, koji su zabrinuti zbog posla i budućnosti. Moje misli i sa zatvorenicima, čija je bol složena strahom od epidemije, za sebe i svoje najmilije. Mislim na beskućnike, koji nemaju dom u kojem će se osjećati zaštitćeno.

Ovo je teško je vrijeme za sve. Za mnoge, vrlo teško. Sveti Otac to zna i ovim riječima želi svima izreći svoju bliskost i svoju naklonost.

Pokušajmo, ako možemo, što bolje iskoristiti ovo vrijeme: budimo velikodušni, pomozimo onima u našem susjedstvu koji trebaju našu pomoć, telefonski ili preko društvenih mreža pazimo one najusamljenije.

Molimo se Gospodinu za one koji proživljavaju teškoće u Italiji i svijetu. Čak i ako smo izolirani, misao i duh mogu ići daleko s kreativnošću ljubavi. Danas je to potrebno: kreativnost ljubavi.

U ovom Velikom tjednu, koji slavimo na neobičan način, očituje i sažima poruka Evanđelja, ona o neograničenoj ljubavi Božjoj. I u tišini naših gradova odjeknut će uskrsno evanđelje.

Apostol Pavao kaže: I za sve umrije da oni koji žive ne žive više sebi, nego onomu koji za njih umrije i uskrsnu (2 Kor 5,15).

U uskrslom Isusu život je pobijedio smrt. Ova uskrsna vjera hrani našu nadu. Želio bih je večeras podijeliti s vama. To je nada u bolje vrijeme u kojem možemo biti bolji, konačno oslobođeni od zla i ove pandemije. To je nada: nada ne razočarava, to nije iluzija, to je nada."