PAPA UDJELJUJE POTPUNI OPROST Upitali smo fra Marija Knezovića što on znači i kome je namijenjen

PAPA UDJELJUJE POTPUNI OPROST Upitali smo fra Marija Knezovića što on znači i kome je namijenjen
Facebook

Papa Franjo večeras će pred praznim Trgom svetog Petra predvoditi Službu riječi, klanjanje Presvetom Sakramentu i udijeliti blagoslov ‘Urbi et orbi’, uz mogućnost primanja potpunog oprosta.

Nastavak je to molitve protiv pandemije koronavirusa. Prisjetimo se papa Franjo je na blagdan Blagovijesti pozvao vjernike da točno u podne mole molitvu Oče naš za prestanak ove pošasti koja je pogodila svijet.

Što zapravo znači večerašnji potpuni oprost i kome je on namijenjen upitali smo fra Marija Knezovića.

"Večerašnji potpuni oprost je za one koji su u pogibelji i ne mogu se ispovjediti. Znači za one koji su oboljeli od koronavirusa, liječnike koji skrbe za njih izravno ali i za sebe."

Što je sa sakramentom ispovijedi?

"Ako te osobe prežive i budu dobro, kasnije naravno moraju obaviti sakrament ispovijedi i ispovjediti svoje grijehe. Ovaj potpuni oprost se ne smatra osobnom sakramentalnom ispovijedi, nego je to oprost za one koji su izvanrednom času i smrtnoj pogibelji, oboljeli od koronavirusa te su izravno povezana s koronavirusom. Ponavljam ako ostanu na životu svi su kasnije dužni obaviti osobnu sakramentalnu ispovijed", kazao je fra Mario Knezović za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.