PAPA FRANJO "U vremenu mraka, kad se čovječanstvo nosi s pandemijom, kršćani moraju u srce primiti uskršnju poruku anđela"

Papa Franjo
Remo Casill / REUTERS

Papa Franjo je u misi na Veliku subotu iz bazilike svetog Petra pozvao vjernike da ne gube nadu u krizi nastaloj zbog koronavirusa.

U vremenu mraka, kad se čovječanstvo nosi s pandemijom i drugim problemima, kršćani moraju u srce primiti uskršnju poruku anđela da se ne boje”, rekao je 84-godišnji čelnik katoličke crkve u bazilici svetog Petra.

“Jedna od poruka Uskrsa je da je sve moguće započeti ispočetka. Čak i iz ruševina ljudske povijesti, Bog je stvorio nešto novo”, kazao je Franjo.

“Iz ruševina naših srca”, nastavio je Papa, “Bog može stvoriti umjetničko djelo, iz uništene ostavštine našeg čovječanstva, Bog može stvoriti novu povijest”.

Papa je pred 200 vjernika i svećenika pozvao da se krene ispočetka i nikada ne gubi nada. Broj prisutnih na misi ograničen je zbog pandemije koronavirusa.

Papa je na početku ceremonije u subotu u zamračenu baziliku svetog Petra ušao s uskršnjom svijećom, simbolom svjetla Isusa Krista.

Sveti Otac danas će uputiti tradicionalni blagoslov “Urbi et Orbi”.