Otkazan ovogodišnji mevlud u Blagaju

Otkazan ovogodišnji mevlud u Blagaju
Hercegovina.info

Organizacijski odbor manifestacije Dani mevluda i zikra obavještava muslimane u Bosni i Hercegovini da se središnja svečanost - mevlud na Vrelu Bune zbog okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa ove godine neće održati.

Mevlud je uvršten u kalendar događaja Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i trebao je biti održan 30. svibnja 2020. godine.

Kako bi održali dugogodišnju tradiciju mevluda Muftijstvo mostarsko, Tarikatski centar u Bosni i Hercegovini i Medžlis Islamske zajednice Mostar će 29. svibnja 2020. godine poslije akšam namaza u Tekiji organizirati kraći program - učenje mevluda i medžlisi zikra.

Program će se održati u skladu sa preporukama o zabrani okupljanja i fizičkom odstojanju, a prema Instrukciji Islamske zajednice o obavljanju namaza i drugih vjerskih obreda u užem krugu prisutnih.

Program će snimati televizija Islamske zajednice (BIR TV) i naknadno ga prikazati u svom programu kako bi vjernici, barem na ovaj način, svjedočili kontinuitetu ovog važnog događaja za muslimane Hercegovine, navedeno je u priopćenju mostarskog muftijstva.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.