Neka se evanđelje uvijek sve više utjelovljuje u našim životima

Svakodnevno razmatranje i utjelovljivanje evanđelja najbolji je način da se Isusa navijesti i donese drugima, rekao je Papa u današnjem podnevnom nagovoru prije molitve Angelusa na Trgu sv. Petra u Vatikanu.
Podsjetio je na početak evanđelja po Ivanu, prema kojem je Riječ tijelom postala i prebivala među nama. Istaknuo je kako se jedinorođeni Sin Božji utjelovio kako bismo mogli upoznati i dodirnuti Očevu ljubav.

Napomenuo je da sv. Ivan ne skriva dramatičnost utjelovljenja, ističući kako dar Božje ljubavi nije bio prihvaćen među ljudima: Riječ je svjetlo, ali su ljudi radije izabrali tamu; Riječ je došla svojima, ali je oni nisu prihvatili; zalupili su joj vrata u lice.

- Otajstvo zla vreba i naše živote. Zbog toga trebamo biti budni i pažljivi, kako ne bi nad nama prevladalo zlo - upozorio je papa Franjo i dodao da ne dopustimo da zlo, koje poput zvijeri vreba na našem pragu da uđe u naš život.

Naglasio je da smo svi pozvani širom otvoriti vrata srca Božjoj Riječi, kako bismo postali njegova djeca.

- Sveta Majka Crkva poziva nas da prihvatimo tu Riječ spasenja, to otajstvo svjetla. Ako ga prihvatimo, rast ćemo u spoznaji i Gospodnjoj ljubavi, naučit ćemo biti milosrdni poput njega - objasnio je Sveti Otac.

Napomenuo je da je zvanje i radost svakoga krštenika drugima pokazati i darovati Isusa.

- Kako bismo to mogli, trebamo ga mi sami poznavati i imati ga u sebi kao Gospodina svojega života - kazao je.

Nakon molitve Angelusa i pozdrava okupljenim vjernicima, svima je još jednom poželio Gospodinov mir u novoj godini te podsjetio na poruku za Svjetski dan mira: Pobijedi ravnodušnost i zadobij mir.

Na koncu, još jednom je pozvao vjernike da svakoga dana čitaju po odlomak evanđelja, kako bi bolje upoznali Isusa, otvorili mu vrata svojega srca i mogli ga bolje drugima navijestiti. U tu svrhu je preporučio da uza se uvijek nose džepno evanđelje i redovito ga čitaju.

laudato.hr