Kardinal Vinko Puljić očitao „bukvicu“ na Udbini

misa, Kardinal Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, izbori, Kardinal Vinko Puljić, Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, BIH, Vinko Puljić, nadbiskupija, Sarajevo, deložacija, krizma, Kardinal Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, travanjski paket, Kardinal Vinko Puljić, BIH, Kardinal Vinko Puljić, Hrvati u BIH, bosanska posavina, Kardinal Vinko Puljić, Sveta misa, Kardinal Vinko Puljić, paoča, vrhbosanska nadbiskupija, Hrvati u BIH, Kardinal Vinko Puljić, vrhbosanska nadbiskupija, Ratko Perić, polnoćka, Kardinal Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, Božić, polnoćka, Kardinal Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, BIH, Hrvati u BIH, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, Kardinal Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, Uskrs, Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, blagdan svi sveti, Svi sveti, Dan mrtvih, kardinal puljić, vrhbos
...Crkva je izgrađena u sjećanje na 09.rujna 1493. godine na bitku na Krbavskom polju kada je u borbi sa Turcima poginulo oko 10.000 hrvatskih vojnika.

Tada je turska pljačkaška horda, u povratku sa pljačkaških pohoda iz Koruške i gornje Hrvatske, potukla preko 10.000 slabo vojnički opremljenih Hrvata.

Papa Ivan Pavao II je kod svog zadnjeg posjeta Hrvatskoj blagoslovio kamen temeljac u Rijeci za podizanje crkve hrvatskih mučenika u Udbini koja je izgrađena kao znak hrvatske zahvalnosti i vjernosti svojim palim vitezovima.

Na misi je danas kardinal Vinko Puljić održao gorljivu propovijed pri čemu se nije libio kritizirati hrvatsko društvo i politiku bez dostojanstva i dovoljne čvrstine pri tome iznoseći „bolest“ zaboravljanja izazvanu neprestanim bombardiranjem velikom količinom informacija najčešće lažnih i zlonamjernih.Istakao je hrvatsku crkvu i njenu misiju kao glavnog čuvara ISTINE koja se nikada nesmije zaboravljati niti prešućivati.

Kardinal Vinko Puljić je u propovijedi rekao da Hrvati hodaju ulicama tmurni, zlovoljni, tužni, jalni,bez osmijeha na licu što on svakodnevno gleda što znači i bez prave kršćanske radosti.

Razlozi za to su mnogi,od osobnog nezadovoljstva do političkog i sveopćeg društvenog pri čemu sami Hrvati nemaju niti jedne ličnosti iz rata ili politike ili čak iz stoljetne povijesti a da ju nisu sami popljuvali ,omalovažili, brzo zaboravili sve pozitivne stvari te iznijel one najnegativnije i sl.

Navodi da bombadiranje neistinama i lažima dovodi do nedostatka vremena za ljudsko argumentirano promišljanje,da bombardiranje svakojakim informacijama forsira ZABORAV koja se polako ukorjenjuje..

Samodestruktivno ponašanje po njemu je izraženo i kroz natalitet i mortalitet kroz osobno sticanje bogatstva,kroz strah od budućnosti bez osvrta na sadašnjost i na bližnjega i prije svega kroz nepoštivanje svega iskonsko hrvatskog što je danas moderno kroz izvrnutu demokraciju a posebno na zaborav svih svojih žrtava kroz povijest.

Kardinal Puljić se pita kakav smo mi to narod kada samo kroz tri posljednja rata u posljednjih 100 godina nismo napravili točan popis svih mučenika i stradalnika sa imenom i prezimenom i komu je to u interesu.Pri tome se osvrće i na svoje službovanje u Gradišci kada ga je jedan svjedok i jedan preživjeli odveo do obližnjeg stratišta Hrvata nakon II svjetskog rata kada su nas „oslobađali“ te pokazao jezovitu šumu u kojoj je plitko pod zemljom bilo oko 5.000 žrtava za koje nitko nikad nije pitao i kojima nitko nikad nije niti podignuo spomenik a kamoli evidentirao te žrtve.

(sjetimo se samo zadnjeg slučaja u Sloveniji Huda jama i Barbara rov gdje je spektakularno otvorena masovna grobnica a onda se prema načelima EU Slovenskog modaliteta sve brzo zataškalo a Hrvatska dodatno pritisnula za metenje preostalih ucjenjivačkih poglavlja iz čudnih kriterija EU- op.a.).

Kardinal Puljić se osvrnuo i na žrtve iz posljednjeg rata na prostorima ex-Yu i naveo časne sestre i svećenike koje je osobno poznavao a koji su bez razloga likvidirani.Oni se danas također nespominju niti je za ista zlodjela itko odgovarao.

Juraj Marić/posavski-obzor.info