Kad si na Božjem putu, ne okreći se natrag!

sv. Benedikt, Medaljica , vjera, religija, Medaljica , Vjera Crkve , čovjek i vjera, sv. Benedikt, religija, vjera, na Božjem putu

Ne mogu ti te pobjede donijeti neku preveliku sreću, niti su porazi razlog da prestaneš živjeti i vjerovati u bolju budućnost s Bogom.

Imaš ono što ti je potrebno da zakoračiš u novi dan - Njegova milost. Ona će ti pomoći da svoje današnje boli pretvoriš u rast i da po svakom iskustvu križa otkriješ jednu dimenziju života koju prije nisi razumio.

Kad si na Božjem putu, ne okreći se natrag, čuvaj mir u sebi ne razmišljajući kako ćeš svima ugoditi, što će ljudi reći ako ne budeš plesao po njihovom, kako će te tko gledati. Pusti nevažne stvari, čovjeka takve beznačajnosti koštaju života. Njegov put nije ugađanje drugima, već donošenje istine koja nekada može biti i bolna. Ali da bi donio tu istinu moraš je sam tražiti, a naći ćeš je samo slijedeći onoga koji je put, istina i život.

Kad si na Božjem putu, naučiš tražiti ljepotu života u malim stvarima radujući se uspjehu svakog svog brata i sestre, suosjećajući s njima u njihovim poteškoćama pružajući im svoju ruku pomoćnicu. Budi hrabar da odabereš ljubav i onda kada to znači činiti na svoju štetu. Kad si na Božjem putu, naučiš gledati strahu u oči i ideš naprijed bez obzira na one koji ti putem podapinju nogu i kojima je svejedno što će se na kraju s tobom zbiti.

Kad si na Božjem putu, naučiš zahvaljivati za mnoge stvari koje prije nisi ni primjećivao. Shvatiš koliko ti je Bog već toga dao, a tvoje su oči bile usmjerene samo na ono što imaju drugi i što tebi još nedostaje. Kad si na Božjem putu, shvatiš da nemaš razloga za strah, prepustiš njemu svoje planove i kreneš naprijed. Kada jednom shvatiš da je njegova volja onaj najbolji put svakog ćeš je dana tražiti i ići za njom.

Mario Žuvela