Crkva u Hercegovini nema komentara o vatikanskoj komisiji

...nekoliko navrata u ranijim istupima poglavar Crkve u BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić nagovijestio takvu mogućnost.

Nemamo komentara na tu temu', rekli su iz mostarskog ordinarijata iako se u medijskim izvještajima navodi da bi mjesni biskup Ratko Perić trebao otputovati u Vatikan gdje bi ga navodno Sveti Otac trebao informirati o uspostavi međunarodnog povjerenstva za Međugorje. Bez komentara bili su i hercegovački franjevci koji vode pastoralnu skrb u Međugorju.

Vrhbosanski nadbiskup je prigodom nedavnog službenog posjeta Vatikanu izjavio da očekuje upute Svete Stolice o slučaju Međugorja gdje se Gospa navodno ukazuje vidjelicama a desetine milijuna vjernika posljednjih 29 godina pohodila su ovo mjesto.

'Očekujem upute Svete Stolice o ispovijedanju i euharistijskim slavljima, a možda i o ustanovljenju povjerenstva za praćenje događaja u Međugorju, zabilježbu sadržaja ukazanja i poruka, imajući na umu da ih je do danas bilo više od trideset tisuća', rekao je Puljić u izjavi za medije.