Bajramska čestitka kardinala Puljića reisu-l-ulemi Kavazoviću

Vinko Puljić
Povodom slavlja Kurban-bajrama, u ime odsutnog uzoritog gospodina kardinala Vinka Puljića nadbiskupa metropolita vrhbosanskog, najiskrenije čestitke reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Huseinu ef. Kavazoviću i svim članovima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uputio je generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. mr. Luka Tunjić.

„U svojoj najdubljoj biti Kurban-bajram upućuje vjernike na uzvišenog Gospodina koji je sama dobrota i ljubav. Upravo ta božanska dimenzija uobličuje vjerničku zbilju i potiče ih na međusobnu ljubav, prihvaćanje, darivanje, sebedarje... Zagledani u Božju ljubav i dobrotu vjernici se osjećaju Njegovom djecom i braćom. Osjećaju i nadahnuće tu istu plemenitost osobno živjeti, svjedočiti i s drugima podijeliti.
Neka danas na blagdan Kurban-bajrama i ovih dana takvi uzvišeni osjećaju obuzmu sve vjernike i neka Božjom milošću pobijede sve osobne ali i zajedničke zle sklonosti koje imaju za posljedicu urušavanje ljudske osobe i cijele zajednice, a na dobro i izgradnju našeg bosansko-hercegovačkog društva.
U molitvenom duhu i s tim osjećajima, u ime odsutnog uzoritog gospodina Vinka kardinala Puljića, nadbiskupa metropolita Vrhbosanske nadbiskupije i svoje osobno ime čestitam Kurban-bajram Vama poštovani gospodine Reisu-l-ulema i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti koje predvodite i predstavljate", stoji u čestitci mons. Tunjića reisu-l-ulemi Kavazoviću osobno, njegovim suradnicima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti za Kurban-bajram.

Izvor: ktabkbih.net