REGIJA U ŠOKU Djevojčicu oteli, vezali pa strpali u vreću za spavanje. Pokopali su je u selu...

Vanja Skoplje

Makedonski portal Skopje1 izvijestio je o detaljima mučnog ubojstva tinejdžerice Vanje G. iz Skoplja.

Ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski i glavni državni tužitelj Gavril Bubevski su na pressici poručili da je rasvijetljen slučaj koji je užasnuo cijelu regiju te da su trojica uhićenih priznali kazneno djelo i ispričali tko je za što odgovoran.

Trojica osumnjičenih, kojima je određeno 48-satno zadržavanje su Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski. Glavni osunjičeni je Ljupčo Palevski, koji je u bijegu. Na policiji je i Vanjin ota Aleksandar, no on zasad negira umiješanost u otmicu, prenosi Jutarnji list.

Podsjetimo, Vanja G. oteta je na ulazu zgrade u kojoj je živjela. Iz kuće je, prema navodima majke Zorice, izašla u 7.25 sati, a o njezinu nestanku saznala je od razrednice jer se djevojčica nije pojavila u školi. Dramatičan apel majka je uputila preko Facebooka, a prije toga je izvijestila policiju.

Osumnjičeni su na policiji ispričali da su Vanju čekali ispred zgrade nakon što su dobili informaciju od organizatora Ljupča Palevskog-Palča.

Rekli su da je Palčo dobio informaciju od Vanjinog oca, Aleksandra. Vanju su zgrabili i vezali još u unutrašnjosti zgrade, nakon čega su nedužnu djevojčicu strpali u vreću za spavanje. Ubili su je izvan Skoplja. Osumnjičeni su ustvrdili kako su joj iskopali grob u selu Brazda, gdje su je i pokopali.

''Dvije osobe bile su u Citroenu. Dobili su informaciju prethodne večeri da će djevojčica biti sama. Vezali joj ruke i noge te ju stavili vreću za spavanje. Stavili su je u prtljažnik. Ispred Citroena vozio je automobil Renault Kangoo. Odvezli su se na lokaciju izvan Skoplja, a automobil Citroen zapalili'', rekao je Spasovski.

Ubojstvo je počinjeno u selu Brazda, Čučer Sandevo.

Analiza iskaza je pokazala da su stvari izmaknule kontroli nakon što je policija pokrenula potragu za 14-godišnjom Vanjom.

Ubijena u strahu od dokaza

''Za motiv smo doznali od osumnjičenih. Dok su se dogovarali o otmici, htjeli su iznuditi novac, od majke djeteta. Postupak za iznudu nikada nije pokrenut, a svi su se htjeli okoristiti novcem. Za oca će se tražiti pritvor. Otac i dalje negira da je sudjelovao u planu otmice. O njegovom sudjelovanju, koje policija smatra neizravnim, policija izvlači iz izjava ostalih osumnjičenika'', rekao je tužitelj Gavrilo Bubevski.

Ministar Spasovski na pressici je izvijestio da je glavni organizator i ubojica 27. studenoga negdje oko 11 sati iz vatrenog oružja ubio maloljetnicu u strahu od dokaza do kojih bi MUP mogao doći.

''Učinit ću sve da ovog monstruma privedem pravdi čim kroči na naše tlo.''

Prema njegovim riječima, Ljupčo Palevski Palčo je pobjegao u Beograd, a zatim u Bugarsku.

''S odvjetnikom je 30. studenoga napustio zemlju automobilom i otišao najprije u Beograd, a dan kasnije prema Bugarskoj'', rekao je Spasovski.