RAZLIČITO GODIŠTE Jedna blizanka rođena u staroj, a druga u novoj godini

blizanci bebe

Iz Splita stiže nevjerojatna, sjajna vijest. Rođene su blizanke i to jedna u staroj, a druga u novoj godini. Prva djevojčica na svijet je stigla minutu prije ponoći, a njezina sestra minutu poslije.

  • ''Zaista je jedna neobična situacija bila noćas, kada su blizanke rođene onako kao u Gibonnijevoj pjesmi - u ponoć, jedna malo prije, druga kasnije. I to će biti jedna simpatična situacija u toj sretnoj obitelji gdje će se jedan rođendan slaviti sa starom, a jedan s novom godinom. Gdje će sestre rođene u dvije minute razlike biti jedna 2023., a druga 2024. godište'', rekao je prof. dr. Damir Roje, pročelnik Zavoda za perinatologiju, KBC Split, prenosi HRT.

    ''Čestitam rodilji, želim dug, uspješan, veseo život za ovo dvoje naših prvorođenaca'', poručio je ravnatelj KBC-a Split prof. dr. sc. Julije Meštrović.


U Mostaru rođeno pet beba

Lana Bošković prva je beba rođena u 2024. godini u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Djevojčica je rođena u ponedjeljak u 4:25 sati, teška je 3.350 grama i duga 53 centimetra.

U novogodišnjoj noći u SKB-u Mostar rođeno je pet beba. Ukupno je u 2023. godini u SKB-u Mostar obavljeno 1.839 poroda što je tek nešto manje od rekorda iz 2022. godine kada je obavljeno 1.855 poroda, prenosi Fena.

U Županijskoj bolnici dr. Safet Mujić u novogodišnjoj noći nije bilo poroda, no pet porodilja sprema se donijeti na svijet bebe.