RAVNATELJICA ŠKOLE IZ ŠIROKOG BRIJEGA "Najvažnije je da su svi dobro, učenici su nastavili svoj izlet koji je organiziran kao izvanškolska aktivnost"

Srednja obrtnička škola Široki Brijeg,zapaljen autobus,učenici
Facebook

Autobus s 52 učenika Srednje strukovne škole iz Širokog Brijega koji su krenuli na izlet u Zadar zapalio se danas kod Imotskog. Ono što je najvažnije je to da su svi prošli bez ikakvih ozljeda.

Ravnateljica škole Ljerka Naletilić za Hercegovina.info kaže kako je sve dobro prošlo.

"Najvažnije je da su svi dobro. Informacije koje su mi javljene od strane djelatnika koji je organizirao izlet i jedne profesorice koja je išla s njima je to da je autobus kod Imotskog u jednom trenutku krenuo dimiti i svi su ga napustili na vrijeme nakon čega se on zapalio", kaže nam ravnateljica.

Ona dodaje kako su učenici ipak nastavili svoj put.

"Budući da je danas neradni dan bilo je roditelja koji su krenuli na more i koji su putem naišli na svoju djecu. Ponudili su im da idu s njima na kupanje. No, djeca nisu željela nego su sa svojim društvom ostali čekati drugi autobus i nastavili su svoj izlet", ističe.

Naglašava i kako ovaj izlet nije organizirala škola.

"Ovaj izlet u Zadar je nešto što je organizirano izvan škole. Danas je neradni i nenastavni dan. Izlet je organizirao jedan djelatnik škole kao privatna osoba u dogovoru s roditeljima. Ovo nije prvi put da ih on vodi na izlete. Išli su na Advent u Zagreb ili nedavno u Dubrovnik. Takvi izleti se organiziraju praznikom ili vikendom. Radi se o izvanškolskoj aktivnosti koja nije u planu i programu naše škole", ističe ravnateljica Naletilić.

"Plan je danas obići Škabrnju, Zadar i Nin. Naš djelatnik koji je organizirao izlet nije imao lošu namjeru, stvari se dogode. On uistinu voli putovanja s učenicima kao i oni s njim i za sada je uvijek prolazilo sve u najboljem redu. Sve su to edukativni izleti. Učenici ih vole naročito nakon vremena koronavirusa kada su ostali zakinuti za zajednička putovanja", rekla je ravnateljica Srednje strukovna škole Široki Brijeg Ljerka Naletilić za naš portal.

Podsjetimo, autobus se zapalio jutos oko 09.15 sati, na dionici državne ceste D-76 na relaciji Imotski - Zagvozd koja je nakon toga bila zatvorena u oba smjera, priopćili su danas iz PU splitsko-dalmatinske.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.