RADONČIĆ Zna se tko je kriminalac, mafija koja je pokrala respiratore rasteže odgovornost

Fahrudin Radončić, Zračna luka Mostar, Crna Gora zemlja, BIH, požari, Fahrudin Radončić, Fahrudin Radončić, Fahrudin Radončić, izborni zakon, pregovori, Dragan Čović, Bakir Izetbegović
Hercegovina.info

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i lider SBB-a Fahrudin Radončić, na pitanje novinara, komentirao je danas nabavku maski u Županiji Sarajevo.

  • Mafija koja je pokrala respiratore želi rastegnuti odgovornost na drugu stranu. U Sarajevskoj županiji imate da je netko nabavio 50.000 maski po cijeni od 80 feninga, a prodao po 90 feninga i zaštitio domaću proizvodnju jer se sve radilo u Visokom i jednoj drugoj kompaniji, i sačuvali stotinjak radnih mjesta."
  •  
  • "U aferi "Respiratori" imate 10 i više milijuna KM gdje su se nabavljali ventilatori i druga oprema. To su neusporedive afere koje je netko plasirao da ispadne da smo svi isti, nismo svi isti. Zna se tko je kriminalac. Ne ulazimo u presumpciju nevinosti, neka tužilaštvo, SIPA i ostali organi rade u punom kapacitetu - rekao je Radončić.

Na pitanje novinara da li vjeruje u pravosudni sistem BiH, Radončić je odgovorio:

- Ja sam ministar sigurnosti i ne bih bio tu da ne vjerujem u pravosuđe ove zemlje. U trenucima pandemije, kada ginemo, spašavamo narod, da razmišljate kako da se utalite, ugradite, ukradete, to se zaista mora, opet kažem moram poštovati presumpciju nevinosti kao ministar sigurnosti, ako ima elemenata krivičnog djela to se mora drastično kazniti.

Novinari su pitali Radončića da prokomentira aferu „korona party“.

- Napravljena je veoma ružna stvar, to je taj „korona party“, gdje su pojedini ljudi pokazali ili htjeli da pokažu da su iznad drugih društvenih standarda. Nije uredu da smo cijelu naciju pozvali da poštuju mjere, da apeliramo da poštuju, da kažnjavamo, a da imamo jednu grupu da pravi svoje partije. Velika je greška da se u svemu tome našao, naravno, jedan ministar s nivoa Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. O njegovoj konkretnoj odgovornosti, on je na kraju krajeva sam ponudio ostavku, svjestan što je uradio, odlučit će SNSD i njegova stranka – rekao je Radončić.