RADNICI MEPASA POTPISUJU PETICIJU "I mi bismo nedjeljom šetali na zraku, a ne po tržnim centrima"

Mepas Mall
Mepas Mall

Radnici Mepasa poslali su pismo medijima jer, kako su naveli, strahuju da najavljeni neradni dan u tom tržnom centru neće biti nedjelja kako je odredilo Gradsko Vijeće Grada Mostara.

"Poštovani, obraćamo vam se u nadi da nije kasno, da odluku o proglašenju neradnog dana u Mepas mallu niste već donijeli. Ono od čega strahujemo jest da taj 'neradni' dan neće biti nedjelja kako se očekivalo i kako smo, bit ćemo iskreni, priželjkivali. Istina, strahujemo još od trenutka kad je priča o neradnom danu uopće došla na dnevni red Gradskog vijeća, a objava u Službenom glasniku samo je potvrdila naše strepnje. Jer besmisleno je u jednom članku neke odredbe staviti zabranu, a istodobno je učiniti izuzetkom za sve na koje se odnosi.

Ukoliko je vaša odluka da nedjelju u Mepas mallu ostavite radnom konačna, pitamo vas: čime ste se pri donošenju odluke vodili? Profitom? U tom vas slučaju moramo podsjetiti (ili upozoriti, ako su vam možda ranije prezentirani drugačiji podaci) da promet u trgovinama unutar centra nije svake nedjelje isti; i da nije veći od prometa, recimo, ponedjeljkom. Mi to znamo, jer mi taj promet i ostvarujemo. Znamo reći da su nedjelje dani 'za šetače' i one koji samo nastoje popuniti svoje slobodno vrijeme.

E pa i mi bismo rado imali slobodnog vremena nedjeljom. I mi bismo ili šetali (ne po tržnom centru, nego negdje na zraku) ili ostali doma sa svojim obiteljima. I to baš nedjeljom. Kad nam djeca nisu u vrtićima i školama, kad nam supružnici također imaju slobodan dan. Nedjeljom, u čijem korijenu riječi se nalazi odgovor kakav je to dan.

Ukoliko ćemo od vas dobiti ikakav odgovor (a trebali bi, jer ako ništa drugo, bonton to nalaže), nemojte nas pitati zašto se oglašavamo tek sad, zašto smo 10 godina radili onako kako je bilo u Mepas mallu propisano. Prava adresa za to pitanje jest Gradsko vijeće jer je njihova apsurdna odluka dovela do ovog čina.
Nadamo se da nećete podleći bezobrazluku i amaterizmu kakvog su gradski oci pokazali. Mepas mall je brend u svijetu trgovine, pa vas – da biste dobro ime održali, pozivamo da radnike stavite ispred profita, ispred trivijalnih propisa. Jednostavno je – vi nama nedjelju, mi posjetiteljima vašeg centra osmijeh i ljubaznost", stoji u priopćenju kojeg su poslali djelatnici trgovina tržnog centra Mepas mall.

Navedeni centar nije odgovorio na naš upit od jutros hoće li raditi nedjeljom. Neslužbeno se saznaje da je ovaj tržni centar odlučio raditi nedjeljom, a da će slobodan dan biti ponedjeljak.