FOTO  RADNICI "LEDO ČITLUK" ODRŽALI ŠTRAJK UPOZORENJA Traže prekid sustavnog izrabljivanja radnika

Sindikat Ledo d.o.o. Čitluk radnici štrajk
Sindikalna organicazija Ledo d.o.o Čitluk

Radnici Ledo d.o.o. Čitluk danas su održali jednosatni štrajk upozorenja nakon niza neuspjelih pokušaja dogovora sa Upravom društva, a sve kako kažu s ciljem zaštite osnovnih prava i dostojanstva radnika

Marin Stojić, sindikalni povjerenik Sindikalne organizacije Ledo d.o.o. Čitluk je istaknuo je kako se
nagomilalo dugogodišnje nezadovoljstvo radnika koje je kako kažu iz Sindikalne organizacije Ledo d.o. Čitluk "prouzročeno dugogodišnjom i sustavnom praksom izrabljivanja radnika ispod svakog zakonskog i ljudskog minimuma".

"Poslodavac nije evidentirao i isplaćivao brojne odrađene prekovremene sate radnicima, rade se poslovi koji nisu u opisu radnog mjesta, ne poštuju se osnovni standardi zaštite na radu, radnicima nije beneficiran rad u otežanim uvjetima rada, netransparentan je obračun plaće itd.", ističu iz Sindikalne organizacije Ledo d.o.o. Čitluk.

"Donesen je novi Pravilnik o radu, a da nije prihvaćen nijedan od brojnih prijedloga dopuna i izmjena istog od strane Sindikata, te se odluke o pravima radnika se donose zanemarujući prava i potrebe radnika", dodaju.

"Svi dosadašnji pokušaji Sindikata za dogovor mirnim putem sa poslodavcem su propali, jednostavno
iz razloga što je poslodavac brojne probleme radnika poricao i ignorirao. Ukoliko se ne uvaže zahtjevi radnika u razumnom roku, Sindikat će postupiti sukladno zakonima o štrajku i radu, tj. zajedno sa radnicima će stupiti u generalni štrajk", stoji u priopćenju Sindikalne organizacije Ledo d.o.o. Čitluk.