PUŠTENI NEGATIVNI, PA JEDAN POZITIVAN Osobe koje su boravile u karanteni u Ortiješu najavile tužbu protiv Stožera

Pismo kolenda

Kako smo i jučer pisali, raspuštena je karantena u Ortiješu. Sve osobe tijekom jučerašnjeg dana su puštene kućama.

Jednako tako prije dva dana donijeli smo potresnu priču Mostarca Nediljka Tomasa koji je nakon 40 dana putovanja iz Austrije prema Mostaru, završio u spornoj karanteni. Nakon osam dana samoizolacije u iznajmljenom stanu odveden je u karantenu.

Jučer je napokon pušten s još tri osobe s potvrdom stožera u kojoj piše kako su njihovi nalazi na COVID-19 negativni.

No, sinoć nas je ponovno kontaktirao Nediljko Tomas.

"Večeras sam otišao do svoga sina kako bi vidio unuka. U jednom trenutku nazvao me doktor Kordić i kazao kako naši testovi nisu još gotovi i kako trebam ići doma. Otišao sam istog trena i ponovno sam bio u iščekivanju. Bilo je zaista za poludjeti, nakon svega... Od straha sam mjerio temperaturu deset puta. Smirio sam se tek kada mi je doktor javio da je moj nalaz negativan. No, jedan od nas nije bio te sreće. Moj prijatelj Jure je pozitivan. Nije nam jasno kako smo dobili u 10:45 dokument od stožera da smo negativni. Pa mogli smo zaraziti i obitelj i sve nakon cijele torture. Zvali smo jutros stožer da nam objasne situaciju i kazali su nam da zovemo 122", kazao je Nediljko Tomas za hercegovina.info.

Kontaktirali smo i mostarski Dom zdravlja, ravnatelja Marija Kordića, koji nas je uputio Stožer. Potom smo kontaktirali i Stožer, gdje nam je glasnogovorornik Pero Pavlović kazao kako on osobno nema nikakvih saznanja o gore navedenom. 

Gore navedeni pak tvrde da je ova kap prelila čašu, i da će potražiti pravnu pomoć. "Možete samo napisati da ćemo mi tužiti Stožer civilne zaštite HNŽ-a", zaključuje Nediljko.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.