PRVI PUT U POVIJESTI Zbog majmunskih uzvika gostujuća momčad u njemačkoj ligi napustila teren

osnabruck, Duisburg, DFB, Njemačka liga, rasizam

Nogometaši njemačkog trećeligaša Osnabrücka napustili su teren u 35. minuti gostujuće utakmice protiv Duisburga zbog rasističkog zlostavljanja s tribina.

Po prvi put u tri profesionalne njemačke lige jedna je momčad napustila teren nakon rasističkog incidenta i utakmice se više nije nastavila.

"Do prekida je došlo pri rezultatu 0-0 u 35. minuti susreta MSV Duisburga i VfL Osnabrücka nakon što su domaći navijači rasistički vrijeđali tamnoputog gostujućeg napadača Aarona Opokua (22), koji je porijeklom iz Gane, ali je upisao nekoliko nastupa u njemačkoj U-19 i U-20 reprezentaciji", prenosi Hina.

“Bio je udarac iz kuta za VfL Osnabrück, a onda su se začuli majmunski uzvici s tribina. Opoku je bio vidno šokiran,” kazao je sudac Nicolas Winter nakon utakmice za njemačke medije. Utakmica je prvotno prekinuta, ali je nakon pola sata i službeno otkazana.

Krivac je ubrzo identificiran i udaljen sa stadiona, a policija je podnijela prijavu.

Njemački nogometni savez (DFB) se oglasio priopćenjem u kojem je osudio rasistički incident i zatražio da odgovorni budu kažnjeni. “Ovo je jedini način da se zaustave ti nepopravljivi ljudi. Počinitelj ili počinitelji moraju biti u potpunosti odgovorni,” rekao je dopredsjednik Rainer Koch, dodavši kako njemački nogomet u cjelini već dugo ima jasan i beskompromisan stav protiv svakog oblika rasizma.

“Rasistima nije mjesto na njemačkim nogometnim stadionima,” dodao je.