PRVA TUŽBA Obitelj žrtve masakra u Srbiji traži 350.000 eura odštete

Beograd
Antonio Balić/CROPIX

Obitelj jednog ubijenog djeteta u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, podnijela je tužbu za naknadu nematerijalne štete protiv roditelja dječaka koji je počinio masakr, saznaje Tanjug.

Tužba je podnesena parničnom odjeljenju Višeg suda u Beogradu i ta obitelj u njoj zahtijeva iznos od oko 350.000 eura na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljene duševne boli i patnje, kao i pretrpljenog straha.

Tužbu su preko punomoćnika podnijeli roditelji, kao i mlađi brat i sestra ubijenog djeteta.

Obitelj ovog djeteta je prva dostavila prijedlog privremene mjere da se majci dječaka privremeno zabrani raspolaganje imovinom, što je sud prihvatio i odredio spomenutu mjeru.

Sud treba odlučiti o tužbi, te će nakon okončanja parničnog postupka donijeti odluku prihvaća li u potpunosti ili djelomično tužbeni zahtjev obitelji, ili ga eventualno odbija.

Nakon prve mjere koju je predložila ova obitelj, još 27 članova obitelji ubijenih u tom masakru također su predložili sudu da roditeljima dječaka K. K. odredi privremenu mjeru zabrane raspolaganja imovinom.

Dječakov otac V. K. uhićen je odmah nakon masakra i on se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška djela protiv opće sigurnosti.

Protiv V. K. Više javno tužiteljstvo vodi postupak.