PRORAČUNSKI KORISNICI HNŽ Unatoč sutrašnjim pregovorima bit će održan štrajk upozorenja

Škola štrajk ploča

Iako ih je nova Vlada Hercegovačko-neretvanske županije sutra pozvala na pregovore koji će biti održani u 10 sati, Koordinacija sindikata korisnika proračuna Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) ujutro će održati jednosatni štrajk upozorenja. Potvrdio je to večeras za Hercegovina.info predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić.

"Do danas nije bilo nikakvih poziva od strane Vlade HNŽ. Tijekom jutarnjih sati, danas je ipak Vlada javila kako će pregovori biti obavljeni sutra u 10 sati. Jednosatni štrajk koji smo zakazali mi ćemo sutra i održati u 7:30 sati (u školama je to prvi sat prve smjene) pa ćemo onda na pregovorima s Vladom vidjeti što oni nude. Nakon toga ćemo upoznati naše članstvo s onim što je bilo na sastanku i vidjeti koji su naši daljnji koraci", kaže Milić.

Škola štrajk ploča

Članstvo svih sedam sindikata je jedinstveno po ovom pitanju. 

"Moram istaknuti kako smo anketirali članstvo koje se u stopostotnom postotku izjasnilo za ovaj jednosatni štrajk upozorenja", dodao je Milić.

On je ponovio i koji su zahtjevi proračunskih korisnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

"Sindikati zahtijevaju povećanje osnovice plaće za 15 posto, zatim isplatu pravomoćnih presuda, dok je treća stavka nemogućnost napredovanja u struci i neraspisivanje natječaja na neodređeno. To se mora promijeniti", rekao je.

Što pak ako do promjena ne dođe?

"Ukoliko ne dođe do dogovora, mi ćemo najprije poslušati naše članstvo, a najvjerojatnije je da će daljnji korak biti prosvjedi", zaključio je Milić.

Podsjetimo, jednosatni štrajk sutra će održati sedam sindikata proračunskih korisnika u HNŽ-u koji broje preko 5000 djelatnika. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.