PRONAŠLI CRNU KUTIJU Letjelica koja je pogodila Zagreb bila je dron ubojica s eksplozivom?

bespilotna letjelica, Zagreb, dron

Brigadir Vlado Kovačević, šef vojne policije HV-a, govoreći o akciji vađenja ostataka letjelice Tu-141, koja je prije dvije večeri pogodila Zagreb, u Dnevniku HTV-a otkrio je jezivu novost – da je sudeći po prvim analizama dron nosio i eksplozivnu napravu! Dakle, nije riječ o špijunskoj letjelici, nego je kao što kaže Kovačević, letjelica imala i drugu namjenu, prenosi Večernji.

Znači, da je to bio borbeni krstareći projektil, koji je trebao vojno djelovati i eksplodirati. Kaže da u letjelici ima mjesta za do 150 kilograma "drugog tereta". Ova činjenica potpuno mijenja težinu samog događaja, jer može značiti dvije stvari – da je riječ o poludjelom dronu koji je trebao gađati neprijateljski cilj na ukrajinskom ratištu, što bi bila optimistična varijanta, ili ono najgore, da je dron ciljano upućen na Zagreb kako bi nanio civilne žrtve.

A što znači kada netko gađa i izvrši vojni napad na članicu NATO-a znamo. Stekao se dojam da naši vojni stručnjaci koji su danas prekinuli rad na izvlačenju 14,5 metara dugog drona, te će akciju nastaviti ujutro, znaju što čine, jer, kako kaže Kovačević, postupaju kao da operiraju oko. U MORH-u kažu da uzeti kemijski uzorci upućuju da postoji eksploziv. Kovačević je inače potvrdio i da je izvučena tzv. crna kutija i da je tek manje oštećena.