PRONAĐEN U MOSTARU Državljanin Turske protjeran iz BiH

Protjerivanja stranaca
Ilustracija/SPS

U akciji na području Mostara pronađen je državljanin Turske koji je proglašen prijetnjom po sigurnost BiH te mu je izrečena mjera protjerivanja iz naše zemlje.

Pripadnici Službe za poslove sa strancima kontinuirano poduzimaju sve neophodne operativne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u pronalasku lica koja se dovode u vezu s organiziranim kriminalom, te su pravovremenom akcijom na području Mostara pronašli osobu inicijala A. B., državljanina Turske, koji je proglašen prijetnjom po sigurnost BiH, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Prema njemu je izrečena mjera protjerivanja iz BiH i navedena osoba je udaljena iz BiH sa zabranom povratka u BiH u određenom vremenskom razdoblju.

Služba će i u narednom razdoblju po potrebi u suradnji s drugim nadležnim, kako domaćim tako i međunarodnim sigurnosnim organima, poduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje za prioritetni cilj imaju otkrivanje i sprječavanje neregularnih migracija i davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnosti građana na području BiH, poručuju iz Službe za poslove sa strancima.