Progovorio o istini momak kojeg je zlostavljao beogradski glumac

goran jevtić, ispovijest žrtve

Poznati glumac Goran Jevtić (41) pravosnažno je osuđen na deset mjeseci zatvora zbog silovanja L. K., s kojim se u kolovozu 2014. susreo u toaletu somborskog Narodnog Kazališta. L. K. je danas dao ekskluzivnu ispovijest pokretu Levijatan i objasnio što se sve zapravo dogodilo, piše avaz.

Pokret "Levijatan" razgovarao je s dječakom koji je bio žrtva silovanja od strane poznatog glumca.

"Goran Jevtić nikada nije bio moj omiljeni glumac, iako je on to rekao! Sve svoje slobodne trenutke sam provodio u Pozorištu. Kada je bio maraton dan i noć sam bio u Pozorištu i samim tim sam imao kontakt s glumcima. Boli me jako što me neko stavlja u kontekst geja. Morao sam i redovnu školu da napustim - rekao je dječak i dodao:

- Otišao sam u kupatilo. Kada sam došao na lavabo, on je otvorio vrata, kada sam se okrenuo, on me je povukao, gurnuo u wc i zatvorio vrata. Šolja mi je bila bukvalno u pravcu glave. Počeo je da me ljubi tu po vratu! Skinuo mi je gaće i stavio moj penis u njegova usta. Ušla je drugarica i ja sam je molio da izađe napolje. Kada sam pobjegao, odmah sam počeo da povraćam", jedva je progovarao momak.

On je istakao da bi volio da ga je vidio nakon toga kako bi se drugačije završilo.
"Preko odvjetnika, drugih glumaca pokušavao je da stupi u kontakt sa mnom. Bukvalno je bilo da napišem cifru da odustanem od gonjenja. Rekao sam da me novac ne zanima. Novac koji bi dobio ne bi mogao da zaliječi moju patnju."

Momak je dodao da je nakon toga imao probleme.

"Imao sam prepisanu terapiju. Išao sam na razgovore sa psihologom i psihijatrom. Nije mi bilo lako zato što je sredina tako reagirala. Zato mi je stalo da ispričam ovo da ne bi bilo nagađanja što se dogodilo. Prestao sam da se bavim sportom, prestao sam da se bavim glumom."

Godinu dana kasnije prešao je s redovne, na izvanrednu nastavu zbog zadirkivanja vršnjaka.