PRODUŽEN PRITVOR OCU UBOJICE IZ RIBNIKARA Stavlja mu se na teret teško djelo protiv opće sigurnosti

škola Vladislav Ribnikar,ubojica,masakr

Sudac za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je donio rješenje kojim je ocu dječaka ubojice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" produžio pritvor, a koji mu po tom rješenju može trajati najduže 30 dana.

"Pritvor je prema okrivljenom produžen uslijed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom razdoblju ponoviti kazneno djelo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio kazneno djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedica kaznenog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje kaznenog postupka", priopćeno je iz Višeg suda u Beogradu, pišu Novosti.

Okrivljenom se, kako se dodaje, na teret se stavlja izvršenje kaznenog djela teško djelo protiv opće sigurnosti.

"Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba kaznenom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja", navedeno je iz Višeg suda u Beogradu.

Otac trinaestogodišnjeg dječaka koji je 3. svibnja u osnovnoj školi ubio devetoro vršnjaka i radnika osiguranja, uhićen je istog dana kada se zločin dogodio i od tada je u pritvoru.