Prije nego što prekršite mjere pročitajte podatke iz Španjolske

koronavirus, karantena , izolacija, Španjolska
Juan Gonzalez/EPA

Prema posljednjim podacima koronavirusom je u svijetu zaraženo 438 717 osoba. Od toga je preminulo 19 658 ljudi, dok se njih 111 923 potpuno oporavilo.

Jedna od zemalja koja bilježi najveći broj zaraženih i umrlih je Španjolska. U Španjolskoj je u posljednja 24 sata preminulo 738 osoba, čime je Španjolska po broju preminulih njih 3434 na drugom mjestu odmah nakon Italije.

No, što je razlog tome. Sigurno kako je jedan od razloga nepoštivanje i kršenje mjera koje je država donijela. U Španjolskoj je zabilježeno nevjerojatnih 102 000 prekršaja kršenja karantene.

Zanimljivo u Italiji u kojoj je do sada umrlo 6820 ljudi napisano je upola manje prekršaja, njih 50 000.

No, nastave li Španjolci s neodgovornim ponašanjem po sebe i druge, mogli bi postati zemlja s najvećim brojem žrtava u svijetu. Ovi podaci dovoljno govore u prilog tome koliko mjere zabrane kretanja, izolacije i karantene, iako nepopularne, spašavaju širenje virusa i broj žrtava.

U Bosni i Hercegovini do sada je od koronavirusa su se preminule 3 osobe. No, znatno je veći broj onih koji su kršili izolaciju njih oko 250.

Stoga, vrijeme je za pamet. Ako se odlučite prekršiti izolaciju, još jednom pročitajte je nepoštivanje iste donijelo Španjolskoj.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.