PRETRESLI IM VOZILO Službenici SIPA-e uhitili dvije osobe u Konjicu, evo što su pronašli

SIPA kombi
Ilustracija/Hercegovina.info

Policijski službenici SIPA-e jučer su uhitili dvije osobe u Konjicu.

U nastavku operativne akcije „Regina“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su dana 22. ožujka 2023. godine, na području Konjica slobode lišili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda“ propisano Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, izvršen je pretres putničkog motornog vozila, koji su koristila lica lišena slobode. Tom prilikom otkriveno je i privremeno oduzeto oko 1000 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Osobe lišene slobode su provedene u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih. O daljnjem statusu osoba odlučivat će postupajući tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.