PREMIJER SE OGLASIO NA DRUŠTVENOJ MREŽI Novalić uvjeren u konačnu pobjedu pravde

Fadil Novalić
Hercegovina.info

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić oglasio se danas nakon presude kojom je osuđen na četiri godine zatvora zbog afere "Respiratori" te poručio kako je današnja odluka "samo nastavak političkog progona kojem je izložen".

''Politički obračun''

"Prvostupanjska odluka samo potvrđuje ono što smo od početka govorili - da se radi o političkom obračunu, čiji je ishod bio poznat, a ne pravednom procesu", napisao je Novalić na svom Facebook profilu.

Dodao je kako je proces suđenja u predmetu "Respiratori" pratio ogroman pritisak javnosti i "atmosfera linča".

''Ovo je samo prvo poluvrijeme''

"Borba se nastavlja i uvjeren sam u konačnu pobjedu pravde. Ovo je samo prvo poluvrijeme", poručio je Novalić. 

Prvostupanjskom presudom Suda BiH Novaliću je izrečena kazna od četiri godine zatvora, vlasniku tvrtke 'Srebrena malina' Fikretu Hodžiću pet, a suspendiranom direktoru FUCZ-a Fahrudinu Solaku šest.

Ministrica financija Vlade Federacije BiH Jelka Milićević, također jedna od optuženih u predmetu, nije proglašena krivom.

Optuženi se u tom predmetu terete za nezakonitu nabavku 100 respiratora, vrijednosti 10.530.000 KM, koje je, nakon proglašenja stanja nesreće u Federaciji BiH uzrokovanog pandemijom koronavirusa u proljeće 2020. godine, za potrebe Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) iz Kine uvezla Tvrtka ''F. H. Srebrena malina''.