POZNATI PSIHOLOG PETERSON "Cijepio sam se i ispao glupan. Ovo je totalitarizam"

jordan peterson, koronavirus, cjepivo

Psiholog Jordan Peterson napao je "totalitarnu državu" za koju kaže da je nastala kao odgovor na covid-19, ljutito se pitajući zašto se uopće cijepio ako ga država i dalje ne ostavlja na miru.

"Mislio sam, u redu, primit ću to prokleto cjepivo. Ali, ovo je dogovor: Ja ću dobiti cjepivo, a vi me, j***no, ostavite na miru!", rekao je Peterson u srijedu voditelju podcasta Daveu Rubinu, javlja RT, a prenosi Jutarnji.

"I je li to uspjelo? Ne. Dakle, ja sam glupan, znaš?" uzviknuo je.

"To je, kao, zašto sam onda dobio cjepivo, ako me nećeš ostaviti na miru?"

Iako je Peterson cijepljen, kao i svi Kanađani i dalje se mora testirati na covid-19 kada putuje između Kanade i SAD-a, a i dalje mora nositi masku u zatvorenim prostorima u Ontariju, gdje predaje na Sveučilištu u Torontu.

Kanađanima koji nisu cijepljeni zabranjeno je letjeti izvan zemlje.

"Moj otac nije cijepljen. Odlučio je ne cijepiti se, dijelom zato što su mu govorili da mora", objasnio je Peterson.

"U svakom slučaju, iznimno je iritantno gledati da se to događa, a zatim otkriti da iza toga nema ničega osim najinstrumentalnijeg i najkukavičkijeg nasumičnog ispitivanja koje je krajnje obeshrabrujuće i izluđuje, a također i ljuti - sve to odjednom".

Peterson kaže da je iznenađen "kako smo pojurili oponašati totalitarnu državu neposredno nakon pojave covida. ”

Neki komentatori koji su gledali Petersonov intervju primijetili su ironiju u tome što se istaknuti disident cijepio kako bi "udovoljio mnoštvu" i vratio svoju slobodu, da bi se zatim iznenadio kada mu sloboda nije vraćena.