POZNAT IDENTITET Otkriveno tko je nogometaš Sarajeva kojem je reketom oduzet sat od 120.000 eura

rifet kapić, FK Sarajevo, reketarenje, reket

Nogometaš Sarajeva Rifet Kapić bio je meta dvojice kriminalaca koji su ga reketirali. Kapiću se sve navedeno događalo posljednjih nekoliko mjeseci.

Kapić je, prema informacijama portala Istraga.ba, bio žrtva V.B. i M.B., koji su u utorak uhićeni u okviru policijske akcije "Korner". Kako je ranije priopćeno, prilikom brze operativne taktičke akcije FUP je uhitio dvije osobe inicijala V. B. (1998.) i M. B. (1980.).

Oni se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela iznude iz člana 295. stav 2. i produženog kaznenog djela iz člana 55. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe su od ranije poznate pravosudnim organima.

Spomenute osobe se sumjniče da su u određenom vremenskom razdoblju od sportaša poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura te na isti način pokušali oduzeti spomenutom nogometašu i putničko motorno vozilo, u čemu su spriječeni.

"Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predate u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu", priopćeno je iz Federalne uprave policije.